Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

1.500 Ιταλοί μαθητές στην Αρχαία Μεσσήνη

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης θα βρεθούν από την Τετάρτη 13 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου 1.500 μαθητές από την Ιταλία, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα».
Φέτος το θέμα του φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το «Διάζωμα» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Πολιτιστικό Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» (FFMG), θα είναι η Φιλία.
Οι Ιταλοί μαθητές θα μυηθούν στη δυτική φιλοσοφία, μέσα από βιωματικού χαρακτήρα πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που έχουν σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα». Οι εκ- παιδευτικές αυτές δράσεις, όπως είναι ο «φιλοσοφικός περίπατος» και ο «φιλοσοφικός διάλογος» θα λάβουν χώρα στο αρχαίο θέατρο και το εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας επιχειρεί να «ενώσει την πολιτιστική δράση με την εδαφική πραγματικότητα μέσα από την ανακάλυψη και την αξιοποίηση του χώρου στον οποίο πραγματοποιείται», ώστε να ενισχύσει στους μαθητές την «αίσθηση του τόπου» (genius loci) και να συμβάλει στην μετάδοση της δυτικής φιλοσοφίας.
Το Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» έχει έδρα την Ιταλία και είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που είναι αφιερωμένο στους εφήβους. Το 2011 το Σωματείο βραβεύτηκε με το Μετάλλιο της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προσφορά του στη διάδοση της φιλοσοφίας στη νέα γενιά και για τη συμβολή του στην προβολή και ανάδειξη των περιοχών που συνδέονται συμβολικά με τη δυτική φιλοσοφία.
Στην Ελλάδα το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Εχει τίτλο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα» και επιχειρεί να εξοικειώσει τους μαθητές με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, να ενθαρρύνει την ανά- πτυξη νέων μορφών επικοινωνίας και «Φιλίας» και να καλλιεργήσει στους μαθητές τη συνείδηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Στο πλαίσιο αυτό από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου 2018 οι Ιταλοί μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους θα επισκεφτούν την Αθήνα, την Κόρινθο, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες, τη Μεσσήνη και το Λουτράκι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.