Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

28 συλλήψεις σε μια μέρα στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν 71 άτομα, από τα οποία τα 28 στη Μεσσηνία, χθες (13.8.2019), σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 828 άτομα (659 ημεδαποί και 169 αλλοδαποί), καθώς και σε 665 οχήματα ενώ προσήχθησαν 107 άτομα (65 ημεδαποί 42 αλλοδαποί).

Αναλυτικότερα, κατά περιοχή, συνελήφθησαν:

28 συλλήψεις στη Μεσσηνία

8 συλλήψεις στην Αργολίδα

8 συλλήψεις στην Αρκαδία

6 συλλήψεις στην Κορινθία

19 συλλήψεις στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο περιπτώσεις κλοπής σε επιχειρήσεις ημεδαπών, που είχαν γίνει την 25/26.7.2019 και την 30.6/1.7.2019, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών (18χρονου, 17χρονου και ανήλικου, για κλοπή).

Βεβαίωση παραβάσεων

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 310 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου «οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Exit mobile version