Γεύσεις

3 από τις 12 καλύτερες Ελληνικές ταβέρνες είναι στη Μεσσηνία σύμφωνα με τον Guardian

Οι αναγνώστες του βρετανικού site Guardian, ψήφισαν τις καλύτερες ελληνικές ταβέρνες που βρίσκονται δίπλα σε παραλία ή σε νησί και ιδού τα αποτελέσματα…

Κι από Μάρτη καλοκαίρι για τους Βρετανούς που ήδη ονειρεύονται τις χαλάρωση το ηλιοβασίλεμα με ούζο και μεζέ δίπλα στο κύμα, στέλνοντας τις προτάσεις τους από την εμπειρία των διακοπών τους, στα νησιά και όχι μόνο.

Μία από τις κορυφαίες βρετανικές εφημερίδες, προσκαλεί τους αναγνώστες της να γράψουν τη γνώμη τους σαν αυτόπτες μάρτυρες και ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ στο site και στην ενότητα inebeenthere.co.uk.
To θέμα αυτής της εβδομάδας, με έπαθλο ένα voucher αξίας 200 λιρών από το hotels.com, ήταν οι καλύτερες ταβέρνες και παραθαλάσσια καφέ της Ελλάδας και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να μοιραστούν τις δικές τους μοναδικές εμπειρίες, στο site του Guardian. To oποίο φαίνεται να τρέφει ιδιαίτερο έρωτα για την Ελλάδα, αφού συχνά δημοσιεύει στις ταξιδιωτικές του (κι όχι μόνο) σελίδες θέματα όπως «Σκορδαλιά, μια φανταστική εναλλακτική λύση, αντί για χούμους», «Τα 10 τέλεια Ελληνικά νησιά διακοπών», «Ικαρία, το νησί της μακροζωίας» κλπ.

Στο Αιγαίο:
Captain Pipinoς (Αντίπαρος – Αγ. Γεώργιος)
«Φάγαμε πεντανόστιμες γαρίδες σαγανάκι πίνοντας κρασί, ενώ τα κύματα μας δρόσιζαν και κοιτούσαμε τα χταπόδια που ”στεγνωναν” στον ήλιο».
Gregori’s Bar (Λογαράς, Πάρος)
«Το λένε ”Το Κύμα”, αλλά όλοι το ξέρουν με το όνομα του 80χρονου ιδιοκτήτη του».
Κοχύλι (Σάμος)
«Πεντανόστιμη σκορπίνα με λαχανικά και πικάντικοι κεφτέδες που είναι για να πεθαίνεις».

Στην Κρήτη:
Το Κανάλι (Ελούντα)
«Πεντανόστιμη κρητική κουζίνα σε ένα μοναδικό, ειδυλλιακό τοπίο».
Το Κελάρι (Κίσσαμος)
«Ο καλύτερος μουσακάς που έχω φάει ποτέ»
Sunset (Σταυρός)
«Τελειώστε τη νύχτα κάτω από τα αστέρια με μπακλαβά, πεπόνι και ρακόμελο».

Στο Ιόνιο:
Αυλή (Κέρκυρα)
«Πίνοντας ούζο το ηλιοβασίλεμα δίπλα σε μια θάλασσα τόσο γαλάζια που περιμένεις να βγει από μέσα της η Μέριλ Στριπ τραγουδώντας».
Lepida beach cafe (Κεφαλονιά)
«Ένας μοναδικός σχηματισμός βράχων περικυκλώνει την αμμουδιά και το καφέ».

Στην Πελοπόννησο:
Peroulia (Μεσσηνία)
«Μαγική θέα, φανταστική ποιότητα και γεύση φρεσκομαγειρεμένου φαγητού».
Liastras (Στούπα)
«Το λεμονάτο κοτόπουλο και το ”κλέφτικο” αρνί είναι πεντανόστιμα. Aν φας τα τηγανητά κολοκυθάκια του, όμως,  δεν θα θες τίποτα άλλο».
Lela’s Taverna (Kαρδαμύλλη)
«Θα εθιστείς στη μελιτζανοσαλάτα, και στις γαρίδες μέσα σε φρέσκια σάλτσα ντομάτας με φέτα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.