ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

368.000 ευρώ για κάλυψη αναγκών στα σχολεία της Μεσσηνίας

Ποσό 28 εκ. ευρώ κατανέμεται από το ΥΠΕΣ σε όλους τους Δήμους της χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Στους Δήμους του Νομού Μεσσηνίας, θα καταβληθούν τα παρακάτω ποσά:

Ο Δήμος Καλαμάτας παίρνει 182.670 ευρώ, ο Δήμος Τριφυλίας 51.950 ευρώ, ο Δήμος Μεσσήνης 49.640 ευρώ, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος 43.260 ευρώ, ο Δήμος Οιχαλίας 21.310 ευρώ και ο Δήμος Δυτικής Μάνης 19.430 ευρώ.

 

Τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους με Χρηματική Εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις οποίες κοινοποιείται η απόφαση αυτή, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές ή Σχολικές Εφορείες (στην περίπτωση των μειονοτικών σχολείων), των πιστώσεων που τους διατίθενται, επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να προχωρήσουν επειγόντως, σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.