Τοπικά Νέα

608 οικογένειες ωφελούμενες οικογένειες του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Τριφυλία

Υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής συνδρομής στη Μεσσηνία

Σε δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη Μεσσηνία αναφέρονται τα εξής:

Υστέρα από μεγάλο αγώνα δρόμου τελικά καταφέραμε να διανείμουμε τρόφιμα στους δικαιούχους πριν τα Χριστούγεννα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό είχε η Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας και τα στελέχη της.

Έτσι λοιπόν υλοποιείται τις επόμενες ημέρες το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD  2014-2020, που για την παρούσα δράση έχει προϋπολογισμό 515.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και περιλαμβάνει την διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν  τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.

 Το έργο με τίτλο: «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019», έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, είναι ενταγμένο σε επιχειρησιακό πρόγραμμα και υλοποιείται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας. Ο συνολικός Π/Υ είναι ύψους 1.600.000 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός της βασικής υλικής συνδρομής και συνοδευτικά μέτρα ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Υλοποιείται μέσω κοινωνικής σύμπραξης με επικεφαλής εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα και σε συνεργασία με τους εταίρους  Δήμους του Νομού ξεκινούν οι διανομές στους ωφελούμενους την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 20 του μηνός.

Τα είδη που θα διανεμηθούν αφορούν προϊόντα παντοπωλείου, κρέας και οπωρολαχανικά.

Οι ωφελούμενοι στη Μεσσηνία ανέρχονται σε 6.217 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 11.912 άτομα. Συγκεκριμένα για κάθε δήμο οι ωφελούμενοι κατανέμονται ως εξής: στο Δήμο Καλαμάτας ο αριθμός των ωφελούμενων οικογενειών είναι 3.935, στο Δήμο Μεσσήνης  808 οικογένειες, στο Δήμο Τριφυλίας 608 οικογένειες, στο Δήμο Πύλου – Νέστορος 386 οικογένειες, στο Δήμο Οιχαλίας 307 οικογένειες και στο Δήμο Δυτικής Μάνης 173 οικογένειες. 

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο ο διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για το επόμενο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο έχει προϋπολογισμό για την Μεσσηνία 3.200.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.