ΠύλοςΤοπικά Νέα

800 μέτρα έμειναν στο Σουληνάρι – Κορυφάσιο

Τον Ιούνιο του 2018 μπορεί και πρέπει να είναι έτοιμο το έργο βελτίωσης


Τον Ιούνιο του 2018 μπορεί και πρέπει να είναι έτοιμο το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι – Κορυφάσιο, σύμφωνα με το στόχο του υπουργείου Υποδομών. Στόχος εφικτός, με βάση τους πολύ καλούς ρυθμούς υλοποίησης του σημαντικού οδικού έργου της Μεσσηνίας, κατά τους τελευταίους μήνες.

Το έργο πέρασε από χίλια κύματα, με προβλήματα στη χρηματοδότηση και με καθυστερήσεις, λόγω απαλλοτριώσεων.

Υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου μας επεσήμανε ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 και με βεβαίωση περαίωσης, για να μην επιστραφεί 1 εκ. ευρώ που δόθηκε από το ΕΣΠΑ, κατά το πρώτο διάστημα της υλοποίησής του, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Από την 1η μέρα του 2016 το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική τη συνέχισή του με στόχο να ολοκληρωθεί, όπως είχε δημοπρατηθεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, από τα 14 χιλιόμετρα του έργου τα 10,2 χλμ. είναι με άσφαλτο. Σ’ αυτά απομένουν η σήμανση και οι μπάρες. Σε απόσταση 1 χλμ. πριν το Κορυφάσιο έχουν φθάσει τα χωματουργικά. Από το 10,2ο έως το 12ο χλμ. δουλεύονται τα τεχνικά, αγωγοί ομβρίων και διευθέτηση ρεμάτων. Μέσα στον Ιανουάριο εκτιμάται ότι θα παραδοθούν σε χρήση τα πρώτα 7 χιλιόμετρα του δρόμου.

Η παράκαμψη Κορυφασίου που προβλέπεται, είναι 800 μέτρα. Από την έξοδο του Κορυφασίου μέχρι το νέο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού που τελειώνει το έργο, προβλέπεται διαπλάτυνση και βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών (κόψιμο στροφών κ.λπ.).

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι – Κορυφάσιο, προϋπολογισμού 13,8 εκ. ευρώ, ξεκίνησε να υλοποιείται με χρήματα από το ΕΣΠΑ. Ανάδοχος, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, είναι η κοινοπραξία των εταιρειών «ΝΑΟΥΜ Σ.Θ. ΑΤΕ – ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ» με έκπτωση 34,33%, με ποσό δηλαδή 9.036.077,87 ευρώ. Την υλοποίηση του έργου επιβλέπει η ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών (πρώην Διεύθυνση Οδικών Εργων – Δ1). Η αρχική προθεσμία για την υλοποίησή του ήταν 27 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης (Νοέμβριο του 2013), δηλαδή έως το Φεβρουάριο του 2016.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο δρόμος είναι μήκους 13,8 χλμ., δίιχνος πλάτους 11 μέτρων. Προβλέπονταν να γίνουν εργασίες βελτίωσης της υφισταμένης οδού και εργασίες πλήρους κατασκευής στα τμήματα με νέα χάραξη (παρακάμψεις Κρεμμυδίων και Κορυφασίου) και ακόμα: Αποκατάσταση παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου, μήκους 3,1 χλμ. περιλαμβανομένων και των παρεμβάσεων βελτίωσης τμήματος μήκους 1 χλμ. της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Πύλος – Μεθώνη. Κατασκευή 6 ισόπεδων κόμβων και μιας ισόπεδης κυκλικής πλατείας. Κατασκευή έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης κι εργασίες σήμανσης και ασφάλειας.

Γ.Σ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.