ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Big Brother στην Κυπαρισσία

του Δημήτρη Α. Δριμή*

Κυπαρισσία. Μεγάλος αδελφός στη στροφή του Αϊ Λαγούδη!

Στη στροφή για την παραλία του Αϊ Λαγούδη στην Κυπαρισσία, όπως φαίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία αριστερά, εγκαταστάθηκε στύλος με κάμερα παρακολούθησης.

Η χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας, συνεπάγεται την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό η τοποθέτηση και χρήση καμερών επιτρέπεται υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου και ύστερα από απόφαση του αρμόδιου οργάνου. Η παράνομη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται.

Τα ερωτήματα απευθύνονται πρωτίστως στο δήμαρχο, που έχει την ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης του δημοτικού χώρου.

Εγκατέστησε ο δήμος τον στύλο με την κάμερα παρακολούθησης;

Εάν ναι, με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου; Ποιος προμήθευσε και τοποθέτησε τα υλικά, πόσο κόστισαν και πως πληρώθηκαν; Ποιος συνέδεσε και με ποιο κέντρο την κάμερα; Ποιοί έχουν πρόσβαση στην εικόνα και τον πιθανό ήχο; Ποιες είναι οι τεχνικές δυνατότητες της κάμερας και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι επεξεργασίας των δεδομένων; Πως διασφαλίζεται η προσωπική ζωή των συμπολιτών μας και η τήρηση της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας;

Εάν η εγκατάσταση δεν έγινε από το δήμο, ρωτάμε:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η δημοτική αρχή για την προστασία του κοινόχρηστου χώρου και των δημοτών; Έχει, μήπως, απευθυνθεί στην Ελληνική Αστυνομία και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα;

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τη δημοτική αρχή να πράξει το αυτονόητο. Να ξηλώσει τώρα την παράνομη εγκατάσταση.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν αστυνομεύει και δεν προστατεύει τίποτα. Προσφέρεται μόνο για κοινωνικό κουτσομπολιό και εθισμό στην κοινωνία της παρακολούθησης. Καλούμε τους δημότες και ιδιαίτερα τους νέους μας να προστατευτούν από τα αυθαίρετα ματάκια και, πιθανά, ενσωματωμένα αυτάκια.

*Δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας»

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ. ΕΓΏ ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΩ ΝΑ ΚΡΎΨΩ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ.ΟΤΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΒΟΎΤΗΞΑΝ ΤΑ ΦΥΤΆ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΆΧΝΑ.

  2. Σας παρακαλώ πως αλλιώς θα προστατεύσουμε τα κυπαρίσσια; Για το φόβο είναι όλη η εγκατάσταση.Τα κυπαρίσσια που έκλεψαν δεν τα βρήκαμε ακόμη; Τόσο μικρά ήταν που ο κλέφτης τα έβαλε στις τσέπες υου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button