Τοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Πράσινο φως για 27% αύξηση στα δημοτικά τέλη από την Δημοτική Επιτροπή

Θετική η εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας για αύξηση 27% στα τέλη – Συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τριφυλίας η αύξηση των δημοτικών τελών σε ποσοστό από 27%, που εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Σωτήρης Μπακούρος, όπου μειοψήφησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάιδω Παναγιωτοπούλου, στο θέμα που αφορούσε τη “λήψη απόφασης περί αναπροσαρμογής ή μη του Ενιαίου Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το έτος 2024 (εισήγηση προς τοΔ.Σ.)”.

Οαρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα οικονομικά του Δήμου, κ. Μπακούρος στην εισήγησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι, όπως προκύπτει από την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, οι προβλεπόμενες συνολικές εισπράξεις του Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2024 οι οποίες αναμένονται να ανέλθουν στο ύψος των 6.315.719,81€ δεν ισοσκελίζουν με το σύνολο των προβλεπόμενων δαπανών οι οποίες αναμένονται να ανέλθουν στο ύψος των 7.440.009,67€ δημιουργώντας Αρνητική Απόκλιση ύψους 1.124.289,86€. Η ανωτέρω αρνητική απόκλιση μπορεί να καλυφθεί για το ποσό των 579.477,32€ από ανειδίκευτα έσοδα. Ωστόσο, υπάρχει απόκλιση ύψους 544.812,54 € η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έναρξη του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», έτσι, για να καλυφθεί το ποσό αυτό θα πρέπει να γίνει αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Ως εκ τούτου, ο κ. Μπακούρος – Αντιδήμαρχος Οικονομικών, πρότεινε να γίνει αναπροσαρμογή- αύξηση σε ποσοστό 27% στους συντελεστές υπολογισμού των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2024. Η χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης αναπροσαρμογής του ενιαίου τέλους καθαριότητας και φωτισμού θα είναι ανάλογη με το χρόνο που αφορά τα προϋπολογισθέντα έσοδα κι έξοδα του Δήμου, ήτοι έως 31-12-2024.

Ενδεικτικά, αυτό σημαίνει ότι για τις τρεις μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας για τις κατοικίες από τα 1,38 ευρώ ανά μ2 θα φτάσει τα 1,75 ευρώ ανά μ2. Για κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς, παραμένουν σε 0,50 ευρώ ανά μ2. Ενώ για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πάσης φύσης οικονομικής δραστηριότητας σε 2,86 ευρώ ανά μ2 από 2,25 ευρώ ανά μ2.

Οι σχετικές εισηγήσεις με την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής θα συζητηθούν στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η απόφαση εδώ.

Σχετικά Άρθρα

8 Σχόλια

 1. Η ισοσκέλιση εσόδων εξόδων γίνεται με δύο τρόπους κ.Μπακούρε ,Αντιδήμαρχε Οικονομικών . Με την αύξηση των Δημοτικών τελών ,αυτό που αποφασίσατε ,ή με μείωση των δαπανών. Εάν θέλατε να λειτουργούσατε δημοκρατικά οφείλατε να φέρνατε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από συζήτηση και ενημέρωση θα καταλήγατε σε μία απόφαση. Αντί αυτού με κατεπείγουσες διαδικασίες προχωρήσατε σε λήψη απόφασης για αύξηση και μάλιστα 27%. Ζητάτε από τους δημότες δηλαδή μισό και εκατομμύριο ευρώ. Το χειρότερο σε αυτήν την εξέλιξη είναι ότι αποκρύψατε προεκλογικά το θέμα αυτό. Οι ευθύνες σας τεράστιες και βαρύνουν αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή. Δεν υπάρχουν πλέον άλλοθι . Ευθύνες σε προηγούμενους τέλος.

 2. Δεν είσαστε καλά εκεί στον δήμο 27% αύξηση;;ρε πάτε καλά είσαστε σοβαροί δεν βλέπετε γύρω σας πως πάει η οικονομία;σουπερ μάρκετ, καύσιμα κτλ όλα στο Θεό. Φάτε τον “μονο εγώ μπορώ “στη μούρη τώρα χαχαχα!!!

 3. Ολα τα κόστη εζουν εκτιναχθεί.
  Εσεις τι περιμένετε, να μην αυξηθούν τα τελη;
  Πως θα βγει ο Δημος οικονομικά;
  Μην σας φταίει ο καθε δήμαρχος, 41% διαφθορά εεεεε, ΝΔ ψηφίσατε..

 4. Τα λέγαμε ότι έφτασε το δήμο στο χείλος της καταστροφής. Και τι έχουμε να δούμε ακόμα; Όλα είναι πιο ακριβά ναι, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι σε μία ολόκληρη θητεία ο λεβεντοδήμαρχος δεν κατάφερε να κάνει καμία μα απολύτως καμία προετοιμασία για το θέμα των σκουπιδιών. Ούτε βέβαια έχει και να παρουσιάσει κάποιο άλλο έργο που δεν προήλθε από προηγούμενη θητεία πέραν της εμμονικής ενασχόλησης με τις πλατείες.

 5. 27% αύξηση στα τέλη του δήμου Τριφυλίας χαχχαααααα, άρα πόσο θ’ αυξηθούν όταν θα κληθεί ο δημότης να πληρώσει έργα παπάτζας όπως η πλατεία Φιλιατρών; κι αν αυτό το 27% είναι εξοργιστικό δεν μπορώ να φανταστώ πόσο εξοργιστικό θα είναι το φορομπηχτικό ποσό όταν θα ξεπληρώνουμε την πλατεία και για πόσα χρόνια

 6. Παρακαλώ τους δημοτικούς συμβούλους αντιδήμαρχο εντεταλμένο, και το κοινοτικό συμβούλιο Γαργαλιανων να μας πουν τη γνώμη τους για αυτό το27% αύξηση,θα το ψηφίσουν θα αντιπροτεινουν κάτι άλλο;Να πάρουν θέση δημόσια και να βγουν να μιλήσουν τώρα!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button