Τοπικά Νέα

Εγκαινιάστηκε σήμερα στη Μεσσήνη η λειτουργία του Πολύκεντρου Ανακύκλωσης Υλικών

Έμφαση στη διαλογή των υλικών στην πηγή, δίνεται από τον Δήμο Μεσσήνης με τη λειτουργία του Πολύκεντρου Ανακύκλωσης Υλικών, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πολύκεντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών, που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του κεντρικού πάρκου Μεσσήνης και η λειτουργία του θα μειώσει το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.

 

Στη σημερινή επίσημη έναρξη λειτουργίας του, παραβρέθηκαν μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και το 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, στους οποίους ο αναπληρωτής διευθυντής του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Νικόλαος Αγγελόπουλος παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του πολύκεντρου.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ευχαρίστησε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, λέγοντας ότι στόχος της λειτουργίας του πολύκεντρου είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση με έμφαση στους νέους αλλά και γενικότερα η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των δημοτών. «Μέσα από την διαδικασία της ανακύκλωσης, πετυχαίνουμε μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μείωση του κόστους συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων καθώς και μείωση του όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων που κατευθύνονται στην ολοκληρωμένη διαχείριση», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ξενογιάννης μίλησε για τις δράσεις βελτίωσης της ανακύκλωσης που θα υλοποιήσει ο Δήμος, όπως η δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου με οδηγίες για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης που θα διανεμηθεί σε όλους τους δημότες.

Η τοποθέτηση και λειτουργία του είναι ένα έργο που υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου.

Το πολύκεντρο λειτουργεί με συγκεκριμένο ωράριο, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ώρες κατά τις οποίες, αρμόδιος υπάλληλος βρίσκεται εκεί για να εξυπηρετεί τους δημότες στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Ανάλογο πολύκεντρο τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στον Άγιο Ανδρέα και θα λειτουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button