Αγροτικά

Ελαιόλαδο: Που κυμαίνονται οι τιμές

Η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου παρουσίασε μια προσωρινή μείωση στις αρχές της φετινής ελαιοκομικής περιόδου.  Ωστόσο, η αγορά αντέδρασε γρήγορα καθώς διαπιστώθηκε ότι η παραγωγή είναι μικρότερη από τον αναμενόμενο, με την τιμή να διορθώνεται προσφέροντας στους παραγωγούς στο Μεσσήνιο τιμή 8 ευρώ το κιλό για λάδι με οξύτητα μέχρι 3 γραμμές.

Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, οι τιμές ανήλθαν μεταξύ 7,20 ευρώ το κιλό στα Χανιά και 8 ευρώ στη Λακωνία.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ στην Ισπανία η μέση τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου οξύτητας έως 0, 8 γραμμές αγγίζει τα 7,8 ευρώ το κιλό, στην Ιταλία τα 8,46 ευρώ το κιλό και στην Τυνησία στα 7,93 ευρώ το κιλό. Στην Ισπανία η τιμή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου κυμαίνεται μεταξύ 7 και 9,99 ευρώ το κιλό, η μέση τιμή του παρθένου ελαιόλαδου (οξύτητα μικρότερη από 2 γραμμές) διαμορφώθηκε στα ευρώ το κιλό ενώ η τιμή λαμπάντε (οξύτητα μεγαλύτερη από 2 γραμμές) αυξήθηκε στα 6,50 ευρώ το κιλό. Στην Ιταλία η τιμή του ΠΟΠ ελαιόλαδου αγγίζει τα 10 ευρώ το κιλό σε Πεσκάρα και Ραγκούσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button