Πολιτική

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τα αδέσποτα ζώα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κα. Υπουργό Εσωτερικών.

Θέμα: Τροποποίηση του Νόμου 4830/21, που αφορά στα αδέσποτα ζώα και όλα τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Τρία περίπου χρόνια, από την ψήφιση του Ν.4830/21, έχουν προκύψει μεγάλα προβλήματα και υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις από τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και άλλους Φορείς.

Με ομόφωνη απόφασή της, η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, στις 10/1/24, σημειώνει, ότι ο Νόμος αυτός, δεν πρόκειται να συμβάλλει στη μείωση των αδέσποτων ζώων, ενώ η καθολική στείρωση που προβλέπεται, είναι ένα μέτρο, που αντιτίθεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Η βάση τήρησης Γενετικού Υλικού, είναι πρακτικά ανεφάρμοστη και χωρίς καμία ουσιαστική χρησιμότητα για περιορισμό των αδέσποτων ζώων, επιφέρει δε και βαριά οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, κυνηγούς και κτηνοτρόφους.

Παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες, στην ύπαιθρο και ιδιαίτερα στα χωριά, τα καθημερινά προβλήματα από την αύξηση των αδέσποτων είναι επίσης μεγάλα και δημιουργούν κινδύνους για τους πολίτες, τα παιδιά, τους οδηγούς και επιβάτες των αυτοκινήτων από πρόκληση ατυχημάτων.

Μην ξεχνάμε και τον τραγικό θάνατο, μητέρας παιδιών στη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγους μήνες.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  1. Πρόκειται το Υπουργείο να λάβει υπόψη του, τις προτάσεις του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, όπως αυτές έχουν δημοσιευτεί και να τροποποιήσει Διατάξεις του Ν.4830/21, ύστερα από ουσιαστικό και επιστημονικό διάλογο;

  2. Θα ενισχυθεί οικονομικά η Αυτοδιοίκηση αλλά και θα υποχρεωθεί για εφαρμογή και λήψη επιπλέον δράσεων, για περιορισμό των αδέσποτων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button