Τοπικά Νέα

Έξυπνες ιατρικές συσκευές σε ηλικιωμένους παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Έξυπνες συσκευές υγείας παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε ηλικιωμένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Smart Bear». Οι πρώτοι συμμετέχοντες, πήραν τον εξοπλισμό τους, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Τρίπολη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στο έργο στοχεύοντας να εντάξει αρχικά 300 άτομα, δείχνοντας την πρόθεση της στην υποστήριξη της ψηφιοποίησης στον κλάδο της υγείας αλλά και την επένδυση στην πρόληψη και ενίσχυση της υγείας των συμμετεχόντων. Ως Περιφέρεια θα σταθούμε αρωγοί τόσο στην επιτυχία του παρόντος προγράμματος όσο και στην συνέχεια παρόμοιων προγραμμάτων Υγείας για την υποστήριξη του πληθυσμού μας. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα αξιοποιήσουμε με κάθε γόνιμο τρόπο τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία μέσα από καινοτόμες δράσεις και στο άμεσο μέλλον».

Το έργο SMART BEAR, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο αναφέρεται στον ηλικιωμένο πληθυσμό, ο οποίος αντιμετωπίζει προκλήσεις υγείας, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, απώλεια ακοής, αστάθεια, ήπιες γνωστικές ή ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο ευθραυστότητας.

Στόχος είναι η εφαρμογή σύγχρονων βοηθητικών έξυπνων ιατρικών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, στην καθημερινότητα 5.100 ανθρώπων, σε έξι χώρες.

Το SMART BEAR, προσφέρει συνεχή και αντικειμενική παρακολούθηση για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ασθενειών και συναφών κινδύνων και μετρήσιμες βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και στην ικανότητά τους να ζουν ανεξάρτητα.

Το πρόγραμμα χορηγεί έξυπνες συσκευές, ανάλογα με την κλινική εικόνα των συμμετεχόντων.

Η πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες του έργου και μέσω της οποίας γίνεται η καταγραφή των δεδομένων των ασθενών, δίνει δυνατότητα ανωνυμοποίησης – κάλυψης των εισαγόμενων πληροφοριών του χρήστη, ώστε να διατηρείται η ασφάλεια της ιδιωτικότητας του, σύμφωνα με τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων (GDPR).

Η συμμετοχή είναι εθελοντική χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για τον ελληνικό πιλότο, επικεφαλής του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με επιστημονικό υπεύθυνο τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ιατρό Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button