Τοπικά Νέα

Φιλιατρά: Παράπονα για “ανορθολογική κλάδευση” δέντρων

Δείτε τι αναφέρει αίτηση – καταγγελία προς τον κ. Λεβεντάκη Γεώργιο Δήμαρχο Τριφυλίας, τον κ. Κουτρουμπή Αλέξανδρο, αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Πρασίνου και τον κ. Μπούζα Δημήτριο, Δ/ντη Καθαριότητας & Πρασίνου Δήμου Τριφυλίας

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΑΔΕΥΣΗ»

Στις 13-9-2023 στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλιατρών, ο Δήμος Τριφυλίας με το προσωπικό του κάνοντας χρήση καλαθοφόρου μηχανήματος προέβει σε αυστηρό κλάδεμα, ενός δένδρου Φίκος Μπέντζιαμιν Δίχρωμος (Πανασέ) με αποτέλεσμα να απογυμνώσει το δένδρο στο 90% της κόμης του. Πρόκειται για μια εντελώς άτεχνη πράξη, που έγινε χωρίς την επίβλεψη γεωπόνου της υπηρεσίας σας, με αποτέλεσμα:

  • την αισθητική υποβάθμιση του δέντρου

  • την διατάραξη της οικοισοροπίας του.

Εδώ, δεν προδικάζουμε ούτε προαναγγέλουμε τυχόν επίβουλη ενέργεια, υπάρχουν όμως ισχυρές αδιάψευστες αποδείξεις, οι οποίες σας εκθέτουν ως Δήμο Τριφυλίας και ως Δημοτική Αρχή.

Περίοικος αιτιάται την κλάδευση – κοπή του δένδρου αυτού με τη δικαιολογία ότι τα φύλλα του φράσουν το φρεάτιο ομβρίων υδάτων. Εν συνεχεία, ο ίδιος ο περίοικος σας απειλεί με εισαγγελέα, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο φεισμπουκ, αφήνοντας μομφές για συμβούλους, αντιδήμαρχο μαζί και την υπεύθυνη πρασίνου στα Φιλιατρά, καταλήγοντας:

“…..αλλά τώρα μόνο και μόνο για το γαμώτο θα κατέβω και θα τον ρίξω τον ψήφο εκεί που δεν θέλω αφού έτσι επέλεξαν ο λεβεντακης πρέπει να προσέχει ποιους βάζει και σε πια πόστα συμβουλους γιατί έχει αντιπολίτευση μέσα στον ίδιο του τον συνδιασμό….”.

Ακολούθησε η ικανοποίηση του παράλογου αυτού αίτηματος με την “κατακρεούργηση” του δέντρου! Δηλαδή, αντί να δείξετε επιμελημένη καθαριότητα και συχνό οδοκαθαρισμό των φύλλων στα πεζοδρόμια και τα φρεάτια ομβρίων υδάτων καταστρέψατε την εικόνα ένος δέντρου που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ενορία και γειτονιά. “Πονάει κεφάλι: κόβει κεφάλι;” Μήπως κόψατε αυτό το δέντρο, μόνο και μόνο για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους;

Ακολούθησε μεγάλη ένταση μεταξύ των πολιτών, της γειτονιάς με το συνεργείο που έκανε την εργασία αυτή, πράγμα που αποτυπώνεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σελίδα της ομάδας ΦΙΛΙΑΤΡΑ στο φεισμπουκ), με σειρά σχολίων αγανάκτησης και αποτροπιασμού. Άνθρωπος της γειτονιάς στα σχόλια επισημαίνει: “από τον πάτο θα το έκοβαν (σ.σ..ο Δήμος Τριφυλίας) αλλά όταν ερωτήθηκαν αν υπάρχει άδεια τράπηκαν σε φυγή, μέχρι και τα κλαδιά άφησαν στη μέση του δρόμου”. Με αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας, με παρρησία ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ κι εμείς, την άστοχη και περιβαλλοντικά απαράδεκτη αυτή σας πράξη, από την οποία κινδυνεύει το δένδρο αυτό να καταστραφεί, δια πολλούς και ποικίλους λόγους.

Κι επειδή αποδεικνύεται ότι είστε επιρρεπείς (εν όψει και των επικείμενων εκλογών) σε ποικίλες φοβέρες κι απειλές φηφοφόρων σας, εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία άλλη αυθαιρεσία σε επίπεδο καταστρεπτικό για το περιβάλλον και τους κοινόχρηστούς μας χώρους! Σεβασμός στην φύση! Διαχειριστείτε το δημοτικό πράσινο με βάση τους κανόνες της επιστήμης και της κηποτεχνίας. Ζητούμε από εσάς και τις υπηρεσίες σας την φροντίδα του εν λόγω ζημιωμένου δένδρου και την προστασία του από πάσης φύσεως τυχόν κακόβουλη ενέργεια.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: (2) φωτογραφίες, πριν και μετά το κλάδεμα.

(φωτογραφία 1: πριν το κλάδεμα)

(φωτογραφία 2: μετά το κλάδεμα)

Φιλιατρά, 01 Οκτωβρίου 2023.

Περίοικοικάτοικοι

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Η “ανορθολογική κλάδευση”, οφείλεται στις παράλογες απαιτήσεις κάποιων ψηφοφόρων τους….
    Ήθελα να ήξερα για πόσες ψήφους έγινε αυτό το αλισβερίσι; Αν και δεν έχει καμία σημασία αυτό εν τέλει.
    Πάλι καλά που αντέδρασαν οι γείτονες και δεν κόψανε εντελώς το δέντρο.

  2. Παναγία μου, τι έκαναν εκεί? Γιατί τέτοια καταστροφή? Δεν υπάρχει υπεύθυνος? Πήραν άδεια από αρμόδιους φορείς?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button