Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Fuel Pass στο gov.gr: Ποιους συμφέρει η τράπεζα και όχι το smartphone

Και ενώ συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης, νέες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις έρχονται στο «φως». Μάλιστα, χθες, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τα Πληροφοριακά Συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, δήλωσε ότι τα χρήματα που δίνονται για το Fuel Pass, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν για καύσιμα, αλλά σαν οικονομική ενίσχυση για ο,τιδήποτε.

«Τα χρήματα αποτελούν οικονομική ενίσχυση του πολίτη για την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Πρόκειται περί οικονομικής ενίσχυσης που δεν είναι αποκλειστικά για αγορά καυσίμων, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει οπουδήποτε» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι αυτό μπορεί να ισχύσει μόνο για τα ποσά που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ τα χρήματα που θα δοθούν με τη μορφή της ψηφιακής κάρτας (με το μπόνους 5 ευρώ), μπορούν να διατεθούν αποκλειστικά για βενζίνη.

Έτσι, όσοι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την ενίσχυση για άλλες ανάγκες, μπορούν να επιλέξουν την πίστωση του ποσού στην τράπεζα. Για όσους όμως διαθέσουν τα χρήματα για καύσιμα, υπενθυμίζεται ότι η ψηφιακή κάρτα έχει έξτρα μπόνους 5 ευρώ.

Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση για επίδομα βενζίνης

Σήμερα, 28/4, η είσοδος στο vouchers.gov.gr είναι για οδηγούς με ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7. Μέχρι την Παρασκευή, 29 Απριλίου, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει για όλους τους δικαιούχους.

Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την οικονομική ενίσχυση για το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Πού και πώς κάνετε αίτηση για επίδομα βενζίνης

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

Αναλυτικά τα βήματα για την πίστωση των χρημάτων:

Exit mobile version