Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Γαργαλιάνοι: Επιστολή του Γεράσιμου Νεόφυτου για το θανατηφόρο ατύχημα του αδερφού του Παναγιώτη με τρακτέρ

Λίγα λόγια για το θανατηφόρο ατύχημα του  αδερφού μου 

 

       Παναγιώτη Νεόφυτου

Την 19/03/2024 σκοτώθηκε ο αδελφός μου αφού ανατράπηκε το τρακτέρ που  οδηγούσε  σε  αγροτικό  δρόμο.

Σύμφωνα  με  τον εμπειρογνώμονα της  Αστυνομίας ήταν  σφάλμα  του οδηγού. Το τρακτέρ  δεν  είχε  βλάβη  και  εκεί  τελείωσε η  ιστορία. Η αιτία του ατυχήματος όμως ήταν  μόνο  το  σφάλμα  του  οδηγού ή  και  κάτι  άλλο;

Ναι ήταν και κάτι άλλο που δεν επισημάνθηκε από τον εμπειρογνώμονα προφανώς  γιατί  δεν  ενέπιπτε  στα  καθήκοντά του.

Στο σημείο  εκείνο  παλιότερα (δεν γνωρίζω πότε ακριβώς) ο Δήμος είχε ρίξει τσιμέντο. Καθώς φαίνεται ενώ δεν είχε  στεγνώσει  ακόμη αφέθηκε  χωρίς  σήμανση, πέρασαν κάποια οχήματα  από  πάνω με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν βαθιά  χαντάκια μέσα  στο  τσιμέντο και ο  δρόμος  να  γίνει  χειρότερος  από  πριν.

Αυτά  τα  χαντάκια προσπαθώντας  να  αποφύγει ο  αδελφός  μου οδήγησε άκρη-άκρη το τρακτέρ, δεν  πρόσεξε  όσο  έπρεπε και  το τρακτέρ  ανατράπηκε.

Επομένως  οι  αιτίες  του  ατυχήματος  είναι  δύο.

1) Σφάλμα  οδηγού.

2) Κακοτεχνία (τσαπατσουλιά) στο  δρόμο.

Ένα από  αυτά  αν  δεν  υπήρχε  ο  αδελφός  μου  θα  ζούσε.

Θέλω να επισημάνω τα εξής: Η οικονομία του τόπου μας εξαρτάται κατά 80% περίπου από την αγροτική παραγωγή. Για την καλλιέργεια και την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων χρησιμοποιούνται οι αγροτικοί δρόμοι. Λογικό θα ήταν οι δρόμοι αυτοί να συντηρούνται και να φροντίζονται με επιμέλεια. Αντί γιαυτό τι βλέπουμε; Δρόμους ασυντήρητους, αδιάβατους σε μερικές περιπτώσεις πολύ επικίνδυνους που από χρόνο σε χρόνο γίνονται χειρότεροι. Οι δημοτικοί μας άρχοντες αδιαφορούν παντελώς. Για να φτιαχτεί κάτι πρέπει να παρακαλάμε ή να βάλουμε κάποιον από το περιβάλλον του εκάστοτε Δημάρχου να μεσολαβήσει. Και αν φτιαχτεί θα φτιαχτεί με τσαπατσουλιά χωρίς στοιχειώδη επίβλεψη όπως στο σημείο που έγινε το ατύχημα του αδελφού μου. Χαρτογράφηση και προτεραιοποίηση συντήρησης δεν υπάρχει – προφανώς για να φτιάχνουμε τους δικούς μας δρόμους.

Λυπάμαι αλλά μέχρι τώρα αυτή η εικόνα υπάρχει.

Ελπίζω η νέα Δημοτική Αρχή να αλλάξει τα πράγματα, να φροντίσει την αγροτική οδοποιία για την ασφάλεια της ζωής των αγροτών μας και της ασφαλούς μετακίνησής τους κατά την εκτέλεση των εργασιών τους.

Το ατύχημα του αδελφού μου ας γίνει αφορμή να βελτιωθούν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.

                                                    ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΝΕΟΦΥΤΟΣ

Exit mobile version