Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Περιήγηση στις πηγές του ποταμού Παμίσου με την ομάδα “Πάμε Βόλτα”

Η ομάδα “Πάμε Βόλτα” και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καλαμάτας, διοργανώνουν επίσκεψη – περιήγηση έναν ιδιαίτερο υδάτινο πόρο της Μεσσηνίας, τις πηγές του ποταμού Παμίσου, την Τετάρτη (5 Ιουνίου 2024), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο ποταμός Πάμισος πηγάζει από τις πηγές Αγίου Φλώρου. Πρόκειται για μεγάλη καρστική ανάβλυση, το ολικό μήκος του μετώπου της οποίας ξεπερνά τα 400 μέτρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 40 μ. Οι πηγές παρέχουν σταθερά τεράστιες ποσότητες καθαρού νερού, που κυμαίνεται από 6.000 έως 20.000 κυβικά την ώρα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη αισθητικά αξιόλογης παρόχθιας περιοχής με μεγάλα πλατάνια και άλλα είδη παρόχθιας βλάστησης, σημαντικά στοιχεία για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η περιοχή των πηγών χαρακτηρίζεται από υδρόβιες φυτοκοινωνίες, όπου κυριαρχούν είδη όπως: Nymphaea alba, Typha domingensis, Equisetum telmateia, Zantedeschia aethiopica και διάφορα είδη Juncus, Carex κτλ. Η περιοχή «Πηγές και εκβολές Παμίσου» έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, γεωλόγος – γεωτεχνικός περιβάλλοντος θα συμμετέχει στην περιήγηση στις πηγές του Παμίσου.

Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 7.00 μ.μ.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 693 651 8550

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button