Τοπικά Νέα

Mονή λύση η υπογραφή του ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια από το Δήμο Τριφυλίας

ΤΗΝ πεποίθηση ότι το 2018 η υπόθεση των σκουπιδιών θα πάρει μια σταθερή πορεία, εξέφρασε κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Τριφυλίας στην συνεδρίαση του νέου Φορέα Διαχείρισης στερεών Αποβλήτων που διεξήχθη πριν εκπνεύσει η προηγούμενη χρονιά.

Ο κ. Κατσίβελας στην συνεδρίαση του οργάνου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «πρώτη προυπόθεση για να συνεννοηθούμε μεταξύ μας είναι ότι ο καθένας μας είναι εκπρόσωπος μιας τοπικής κοινωνίας εκφράζοντας αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων, κατά συνέπεια εκφράσεις ή συμπεριφορές που προσβάλλουν το πρόσωπο ή τον εκπρόσωπο μιας κοινωνίας είναι επιεικώς απαράδεκτη, θα μπορούσα να κάνω κριτική πολύ σκληρή γνωρίζοντας τι έχει συμβεί και πως ξεκίνησε η υπόθεση και πως καταλήξαμε σε αδιέξοδα» για να προσθέσει ότι «το ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου είναι αυτό που είχαν συμφωνήσει σχεδόν όλοι οι Δήμοι», συμφωνώντας κι ο ίδιος με τον κ. Νίκα στην φράση του ότι «όλοι οι Δήμοι ήταν υπέρμαχοι αυτής της διαδικασίας».

Υπογράμμισε ότι «ένιωσε μαζί με το Δ.Σ. Τριφυλίας σε καθολικό επίπεδο ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για άλλη βιώσιμη ή λειτουργική λύση εκτός από την διαδικασία της κεντρικής διαχείρισης, θέση η οποία έχει εξ αρχής εξασφαλιστεί στο Δήμο Τριφυλίας» λέγοντας ότι απομένει ο οδικός χάρτης με την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου του Φορέα διαχείρισης όπως είναι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί» συμφωνώντας με την θέση του Δημάρχου Πύλου κ. Καφαντάρη για τις διαδικασίες που πρέπει να τρέξουν. Ζήτησε τέλος να προχωρήσουν οι διαδικασίες μέχρι την τελική υπογραφή της σύμβασης καθώς είναι διαπιστωμένο ότι άλλη λύση δεν υπάρχει.
Γ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.