Τοπικά Νέα

Μέχρι 22 Φεβρουαρίου οι προσφορές για την ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών – Τι εργασίες προβλέπει η μελέτη

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσει «ανοικτή διαδικασία» επιλογής αναδόχου του άρθρου 27 του Ν. 4412/2016 μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή (άρθρο 95 παρ. 2.α του Ν. 4412/2016) για το έργο με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ)», προϋπολογισμού 2.800.000,00 €.

Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση της πλατείας Καποδιστρίου και της πλατείας Δημαχείου στα Φιλιατρά του Δήμου Τριφυλίας. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη περιλαμβάνει τις κάτωθι παρεμβάσεις:
– Επίστρωση με κυβόλιθους των οδών: α. Διονυσίου Σπέντζα από τη συμβολή της με την οδό Νικολάου Σπέντζα έως την οδό Βασιλέως Γεωργίου και β. Βασιλέως Γεωργίου από την οδό Ευστ. Θεοδωρακοπούλου έως την οδό Όθωνος και Αμαλίας. Οι παραπάνω οδοί θα είναι ήπιας κυκλοφορίας.
– Ενοποίηση της πλατείας Καποδιστρίου με την πλατεία Δημαρχείου (Βορειοανατολική πλευρά της πλατείας Καποδιστρίου) μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου από την οδό Ευστ. Θεοδωρακοπούλου έως την οδό Όθωνος και Αμαλίας.
– Αποκατάσταση της αρχικής στάθμης της πλατείας Καποδιστρίου γύρω από το σιντριβάνι (βύθιση του κατώτερου τμήματός του) μέσω της ταπείνωσης της σημερινής στάθμης στην περιοχή αυτή.
– Διαμόρφωση καθιστικών σε όλη την έκταση της πλατείας.
– Πρόβλεψη χώρων/οριοθέτησης τραπεζοκαθισμάτων περιμετρικά της πλατείας και ειδικότερα προς τις οδούς Νικολάου Σπέντζα και Όθωνος και Αμαλίας.
– Πρόταση νέων πλακοστρώσεων και στις δύο πλατείες (Καποδιστρίου και Δημαρχείου) βάσει και της πρόσφατης νομοθεσίας (ΦΕΚ Β’, 6213/7.12.2022, «Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών»).
– Διατήρηση των υφιστάμενων φυτεύσεων με τις απολύτως απαραίτητες εξαιρέσεις.
– Πρόταση νέων φυτεύσεων και αύξηση του πρασίνου.
– Πρόταση/οριοθέτηση περιοχών εξοπλισμού της παιδικής χαράς.
– Σχεδιασμός του φωτισμού της πλατείας Καποδιστρίου, του φωτισμού των δρόμων και νέων πεζοδρόμων περιμετρικά της πλατείας, καθώς και του Πολιτιστικού Κέντρου Σπέντζα και της πλατείας Δημαρχείου.
– Επέκταση των πεζοδρομίων (από 1,70 μ. – 1,80 μ.) επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου – ανατολική πλευρά – από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και Αμαλίας έως τη διασταύρωσή της με την οδό Διονυσίου Σπέντζα και μείωση του πλάτους του δρόμου(5,60 μ.).

Ως ημερομηνία λήξης παραλαβής των προσφορών ορίζεται η 22-02-2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00, ενώ ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 26-02-2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

 1. Λάθος να μικρύνουν οι δρόμοι!! Ήδη η πλατεία είναι πολύ μεγάλη! Και τα μαγαζιά δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται!

  1. Πώς θα φαγωθούν 3,3 μύρια αν δεν μικρύνουν και οι δρόμοι.;
   Ραβε ξηλωνε δουλειά να μη σου λείπει.
   Ποιος θα πληρώσει το δάνειο στο τέλος; τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται….

  2. Το ότι παρκαρουν όλοι γύρω από την πλατεία γιατί ο άλλος θέλει να βλέπει το αμάξι του για να πιει καφέ ,ο άλλος που παρκαρει μπροστά από τις ράμπες ,το μποτιλιάρισμα που γίνεται στον δρόμο έξω από τον Σκλαβενίτη και άλλα πολλά .Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει ότι καλύτερο γιατί μέχρι τώρα η κατάσταση είναι για το ……όπως και η παιδική χαρά αισχος όλα αυτά τα χρόνια έχω παιδιά έχω καρότσι και δεν μπορώ ούτε να κινηθώ με το καρότσι γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και ούτε παιδικη χαρά να παίξουν με ασφάλεια τα παιδια μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button