Αγροτικά

Μέχρι τον Ιούνιο η καταγραφή των αδειούχων πωλητών στις λαϊκές αγορές

Ξεκινάει τον Μάρτιο η καταχώρηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» των αδειούχων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Στο σύστημα θα καταχωρούνται οι υφιστάμενοι αδειούχοι πωλητές, δηλαδή όσοι απέκτησαν άδεια πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4849/2021, δηλαδή πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Η πρόσβαση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (ΟΠΣΑΑ) παρέχεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://openmarket.mindev.gov.gr, με προσωπικούς κωδικούς ΤAXIS.

Επισημαίνεται πως η καταχώριση των αδειών στο σύστημα θα διενεργηθεί ανά μορφή άσκησης υπαίθριου εμπορίου, ομοίως και για τις λαϊκές αγορές, σε καθορισμένα χρονικά στάδια.

Ειδικότερα, οι κάτοχοι άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών θα καταχωρίσουν τις άδειές τους στο σύστημα από τις 15 Μαρτίου έως τις Ιουνίου.

«Μετά το πέρας των προθεσμιών και των τυχουσών παρατάσεων δεν θα είναι δυνατή η καταχώριση στο σύστημα αδειών από κανένα», επισημαίνει η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button