Ελλάδα

Νέος ΚΟΚ: Ποιοι θα χάσουν το δίπλωμά τους

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε τις επόμενες κινήσεις με γνώμονα την βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσω της αυξημένης τιμωρίας.

 

Ο κ. Οικονόμου τόνισε την ανάγκη αυστηρότερων μέτρων, όπως η προσωρινή ή μόνιμη απώλεια της άδειας οδήγησης για οδηγούς που επανειλημμένα παραβιάζουν. Ανέφερε επίσης ότι τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται τελευταία και συχνά συνδέονται με επιθετική οδήγηση, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση των φαναριών και χρήση κινητού.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης των οδηγών και του πώς χορηγούνται τα διπλώματα. Αναφέρθηκε επίσης σε άλλες παραβάσεις που αποτελούν προτεραιότητα για την Τροχαία, όπως το παράνομο παρκάρισμα, το οποίο συχνά προκαλεί συμφόρηση, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Τελικά, η βασική πρόθεση του υπουργείου είναι να αυξήσει την ασφάλεια στους δρόμους, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς, μέσω της ενίσχυσης των τιμωριών και της βελτίωσης της εκπαίδευσης των οδηγών.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως στις αλλαγές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών συγκεκριμένων παραβάσεων, όπως:

  • Κόκκινος σηματοδότης
  • STOP
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου
  • ΛΕΑ
  • Επιθετική οδήγηση
  • Διπλοπαρκάρισμα

Σε ό,τι αφορά τις σχετικές παραβάσεις, η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η αφαίρεση, τόσο των στοιχείων κυκλοφορίας όσο και της άδειας ικανότητας οδήγησης, να βαίνει κλιμακούμενη, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και την ενδεχόμενη υποτροπή του παραβάτη, και να γίνεται πολύμηνη, πολυετής και τελικά οριστική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button