Τοπικά Νέα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για την κατασκευή του δρόμου Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: Κατασκευή οδικού άξονα Γαργαλιάνων – Φιλιατρών.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων μένοντας συνεπής στο ρόλο του, αυτόν που επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες των μελών του και η ίδια η κοινωνία που τον περιβάλλει, συνεχίζει να αποτυπώνει την ανησυχία του, να παρακολουθεί και να πιέζει σε ότι αφορά το έργο της κατασκευής του δρόμου Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά.
Πάνω σε αυτόν τον άξονα για άλλη μια φορά ερχόμαστε να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας που είναι τα εξής:
– Να παρθούν άμεσα μέτρα από την Περιφέρεια ώστε να μην ‘’ΠΝΙΓΟΥΜΕ’’ με την πρώτη νεροποντή. Να καθαριστούν ρέματα, να οδηγηθούν τα όμβρια ύδατα σε κατάλληλους, επαρκείς και ασφαλείς αποδέκτες και ότι άλλο επιτάσσει ένα σύγχρονο έργο.
– Το έργο να μη μείνει ούτε ώρα χωρίς χρηματοδότηση, όπως διαφαίνεται ότι έχει συμβεί στην παρούσα φάση του.
– Να χρηματοδοτηθεί, να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί άμεσα, ώστε να μη στερηθεί ο τόπος μας και άλλα έργα που έχει ανάγκη.
– Να προχωρήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις, να γίνει το δικαστήριο στην ώρα του και να κατατεθούν τα χρήματα στους δικαιούχους έγκαιρα.
– Τέλος τονίζουμε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα του δρόμου Μαραθόπολης – Φιλιατρών, που παρά την βελτίωση του οδοστρώματος που έγινε, εξακολουθεί να παραμένει ένας στενός δρόμος, ένας δρόμος ‘’ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ’’, που ούτε για δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο δεν έχει τα εχέγγυα, αλλά που παρόλα
αυτά σηκώνει με κάθε κόστος για τους διερχόμενους τον κυκλοφοριακό φόρτο – ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- ενός εθνικού δρόμου.
Στα πλαίσια του ρόλου που επιτελεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, που είναι να νοιάζεται για την βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών της Τριφυλίας και των επισκεπτών της, για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να μένουμε θεατές διαπιστώνοντας την ολιγωρία, την αδιαφορία, τις αβλεψίες και τα λάθη.
Είναι αδιανόητο και για τον πιο κοινό νου, το ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδίασε και δημοπράτησε ένα έργο χωρίς να έχει στο πλάνο της τη συναρμογή της μελέτης του δρόμου, με αυτό των αρδευτικών δικτύων που πρέπει να κατασκευαστούν για την παροχέτευση του ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΥ για την ώρα Φιλιατρινού Φράγματος. Διαπιστώνοντας κατόπιν εορτής ότι οι δυο μελέτες τέμνονται, οδηγώντας στην απόλυτη ομηρία και πολυετή ταλαιπωρία τον κόσμο της Τριφυλίας. Στερώντας του στην κυριολεξία ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ.
Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές όταν βλέπουμε τεχνικά ομβρίων υδάτων, του υπό κατασκευή δρόμου, να καταλήγουν τυφλά μέσα σε αγροτικές ιδιοκτησίες και όχι σε κατάλληλους φυσικούς ή τεχνητούς αποδέκτες.
Απαιτούμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έστω και την ύστατη ώρα να αφουγκραστεί τις αγωνίες του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, που αποτελούν αγωνίες όλης της Τριφυλιακής κοινωνίας και να απαντήσει έμπρακτα σε αυτές.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων έχει αποδείξει διαχρονικά ότι προσδοκά και εμμένει στη συνεργασία όλων των φορέων.
Η απουσία και η απραξία είναι αυτές που μας αναγκάζουν κάθε φορά να επισημαίνουμε ότι όπως υποχρεούμαστε από τον καταστατικό σκοπό του συλλόγου μας, θα προασπιστούμε τα συμφέροντα των αγροτών μελών μας με κάθε νόμιμο τρόπο.
Γαργαλιάνοι 16/05/2024
Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Σχετικά Άρθρα

6 Σχόλια

 1. “αποδείξει διαχρονικά ότι προσδοκά και εμμένει στη συνεργασία όλων των φορέων.”

  ” Υποχρεωνομαστε βάσει Καταστατικού να δράσουμε για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας ”

  Διάβασα υπερβολικά καλά την ανακοίνωση σας , και οφείλω να σας πω ότι σαν Σύλλογος είστε “ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ” .

  Μια αισχρή μειοψηφία Αγροτών , βάλλει κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ποιο σκεπτικό ; !

  1. Εσύ, για να έχουμε καλό ερώτημα,με ποιους είσαι ρε φίλε; Είσαι με το λαό ή με τις εξουσίες ; Σ’ενόχλησε γιατί ο αγροτικός σύλλογος ζητάει τα ρέστα από την περιφέρεια;

 2. Ποιος Σύλλογος Αγροτών , απλώς επειδή το θέμα του δρόμου το είχε τρέξει αρκετά ο προηγούμενος άξιος Πρόεδρος Ασημάκης Ντεμερούκας, αυτοί βγάζουν ανακοινώσεις για να μην τους πουν ότι δεν ασχολήθηκαν και απλώς μοίρασαν τις θέσεις στις στημένες εκλογές που έκαναν.

  Θα πάρει ο Πρόεδρος Σινανης , το φορτηγό και θα κάνει ασφαλτόστρωση.

  1. Ξέρεις πολύ καλά ότι κανένας πρόεδρος ούτε ο νυν ούτε ο πρώην μπορεί να κάνει ασφαλτοστρώσεις.βαλε επιχείρημα που μπορεί να σταθεί. Ας σοβαρευτούμε λίγο μπροστά στη δυσκολίες για να μπορέσουμε να να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button