Lifestyle

Ο ιαπωνικός κανόνας των 3 ραντεβού για άνδρες και γυναίκες

Αν είστε λάτρης των ιαπωνικών manga ή των τηλεοπτικών σειρών, θα έχετε πιθανώς παρατηρήσει ότι οι Ιάπωνες έχουν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο dating από ό,τι εμείς οι δυτικοί. Για παράδειγμα, οι Ιάπωνες μαθητές μπορεί να εξομολογηθούν την αγάπη τους γράφοντας ένα γράμμα και τα κορίτσια προσφέροντας σοκολάτες στα αγόρια. Σήμερα, θα μιλήσουμε για έναν άγραφο ιαπωνικό κανόνα γνωριμιών: τον κανόνα των τριών ραντεβού.

Τι είναι ο κανόνας των τριών ραντεβού;

Την εποχή που σπούδαζα στην Μεγάλη Βρετανία ανάμεσα σε άλλους, έκανα παρέα και με μερικούς Ιάπωνες. Σε ένα πάρτι, μια φίλη από την Ιαπωνία, άρχισε να μας λέει για μια φίλη της που είχε βγει για φαγητό με έναν τύπο δύο φορές, αλλά δεν ήταν σίγουρη αν έπρεπε να προχωρήσει και σκεφτόταν να αρνηθεί την τρίτη πρόσκληση.

Δεν αντιλήφθηκα τίποτα το μεμπτό, μέχρι που κάποιος από την παρέα είπε: «Α, σωστά, ήρθε η ώρα για την τρίτη φορά».

Ένιωσα λίγο μπερδεμένη. Αφού ρώτησα, αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για τον άρρητο κανόνα της ιαπωνικής αγάπης: τον κανόνα των τριών ραντεβού!

Αν δεν εξομολογηθείς τον έρωτά σου μετά το τρίτο ραντεβού, πρέπει να παραμείνετε μόνο φίλοι.

Πραγματικά σοκαρίστηκα όταν ανακάλυψα αυτόν τον κανόνα! Στη Ελλάδα, είναι σύνηθες να υπάρχει μια περίοδος παρατήρησης από ένα μήνα έως μισό χρόνο πριν από την έναρξη μιας ερωτικής σχέσης. Αντιθέτως, αυτό το αμφίβολο συναίσθημα προτού γνωρίσουμε τον άλλον, οι προβληματισμοί, τα ερωτήματα που μας τριβελίζουν το μυαλό και η διαδικασία γνωριμίας απλοποιείται, οι Ιάπωνες το έχουν λύσει με τον κανόνα των τριών ραντεβού.

Γιατί οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι το τρίτο ραντεβού είναι η καλύτερη στιγμή για μια ερωτική εξομολόγηση;

Για να το καταλάβουμε αυτό, πρέπει να εξετάσουμε τι σημαίνει κάθε μία από τις τρεις συναντήσεις για τους Ιάπωνες.

  • Πρώτο ραντεβού: Αυτό είναι το στάδιο στο οποίο γνωρίζεστε και προσπαθείτε να καταλάβετε αν ταιριάζετε. Αν διαπιστώσετε ότι έχετε κάποια κοινά ενδιαφέροντα ή θέματα για τα οποία μπορείτε να μιλήσετε, τότε το πιο πιθανό είναι να θέλετε να ξαναβρεθείτε.
  • Δεύτερο ραντεβού: Σε αυτό το ραντεβού αρχίζετε να αξιολογείτε ο ένας τον άλλον πιο σοβαρά. Αν τα συναισθήματά σας προς το άτομο παραμένουν σταθερά σε σύγκριση με το πρώτο σας ραντεβού, θα αρχίσετε να δείχνετε πιο εμφανή σημάδια ενδιαφέροντος. Αντίθετα, αν τα συναισθήματά σας έχουν αλλάξει, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε λίγο απόμακροι.
  • Τρίτο ραντεβού: Αυτό είναι το τελικό ραντεβού όπου αποφασίζετε αν θα εξομολογηθείτε ή όχι τα συναισθήματά σας. Αν τα δύο πρώτα ραντεβού δεν πήγαν καλά, τότε το πιο πιθανόν να μην υπάρξει και τρίτο ραντεβού. Έτσι, για τους Ιάπωνες, το τρίτο ραντεβού είναι η ‘καλύτερη στιγμή για να εξομολογηθείς’.

Τι σκέφτονται οι άνδρες και τι οι γυναίκες στο τρίτο ραντεβού;

Φυσικά, ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά εδώ είναι μια γενική επισκόπηση του τι σκέφτονται οι άνδρες και τι οι γυναίκες στο τρίτο ραντεβού.

Η οπτική γωνία των ανδρών: Εάν μια γυναίκα αποδεχτεί ένα τρίτο ραντεβού, οι περισσότεροι άνδρες θα το εκλάβουν ως σημάδι ότι ενδιαφέρεται. Δεν θα είναι ιδιαίτερα νευρικοί για να εξομολογηθούν τα συναισθήματά τους και συνήθως θα αξιοποιήσουν την ατμόσφαιρα του ραντεβού και την ανταπόκριση της γυναίκας για να εκτιμήσουν πότε θα κάνουν την κίνησή τους.

Η οπτική των γυναικών: Όταν μια γυναίκα καλείται σε τρίτο ραντεβού, συνήθως περιμένει από τον άνδρα να εξομολογηθεί τα συναισθήματά του. Αν συμφωνήσει στο ραντεβού, αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρεται έστω και λίγο γι’ αυτόν. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες μπορεί να παραμένουν αναποφάσιστες σχετικά με το αν θέλουν να βγουν μαζί του.

Επομένως, γιατί είναι προτιμότερο να εξομολογηθείτε τα συναισθήματά σας στο τρίτο ραντεβού και όχι αργότερα;

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς να εξομολογηθούν τα συναισθήματά τους στο τρίτο ραντεβού. Μπορεί να θέλουν να περιμένουν μέχρι να είναι πιο σίγουροι ότι το άλλο άτομο είναι το κατάλληλο γι’ αυτούς. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αν περιμένετε να περάσει το τρίτο ραντεβού, θα καταλήξετε να είστε απλώς φίλοι.

Από τη σκοπιά μιας Ιαπωνέζας, υπάρχει μια ισχυρή προσδοκία ότι ένας άνδρας θα εξομολογηθεί τα συναισθήματά του στο τρίτο ραντεβού. Αν δεν το κάνει, μπορεί να σκεφτεί ότι δεν τη βλέπει ως ερωτική σύντροφο ή ότι είναι αναποφάσιστος. Αυτό μπορεί να την εμποδίσει στο μέλλον να τον δει ως εν δυνάμει φίλο.

Φυσικά, αν δεν έχετε μεγάλη πείρα στις σχέσεις, μπορεί να είναι δύσκολο για σας να αποφασίσετε αν θα ξεκινήσετε μια νέα σχέση μετά από μόλις τρεις συναντήσεις. Τελικά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δική σας κρίση και να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να εξομολογηθείτε ανάλογα με την περίσταση.

Αν λοιπόν πρόκειται να βγείτε ραντεβού με έναν Ιάπωνα, να έχετε κατά νου τον κανόνα των τριών ραντεβού! Φυσικά, μπορεί να μην περιμένουν από εσάς να ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα αν είστε ξένος/η, αλλά και πάλι αξίζει τον έχετε υπόψιν σας.

Το παρόν ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε αρχικά στο: www.olafaq.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button