Αγροτικά

ΠΑΑ: Πότε πληρώνονται οι επιλαχόντες Νέοι Αγρότες

Μετά την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ σχετικά με την εκκίνηση της πληρωμής των επιλαχόντων Νέων Αγροτών, η «ΥΧ» πραγματοποίησε ρεπορτάζ στις κατά τόπους ΔΑΟΚ των μεγάλων περιφερειών για να δοθεί ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας μέχρι την πίστωση της προκαταβολής στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Πλην της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου γνωστοποιήθηκε η πληρωμή σε 154 δικαιούχους, αυτό που προκύπτει είναι ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ταχυτήτων για την επικείμενη πληρωμή.

Από τις περιφέρειες που βρίσκονται κοντά σε πληρωμή, η Θεσσαλία έχει τον πρώτο λόγο, ενώ η Πελοπόννησος βρίσκεται πιο πίσω. Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τελευταίες πληρωμές στους επιλαχόντες αναμένονται το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Αναλυτικά και ανά περιφέρεια, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών έχει ως εξής:

Θεσσαλία: Η τροποποιητική απόφαση ένταξης πράξεων δημοσιεύθηκε στις 13/9. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», από την τοπική ΔΑΟΚ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρέλαβε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας την παρτίδα πληρωμών, επομένως η πληρωμή των 130 νέων δικαιούχων αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου.

Κεντρική Μακεδονία: Η τροποποιητική απόφαση ένταξης πράξεων δημοσιεύθηκε στις 15/9. Η παρτίδα πληρωμής των δικαιούχων εστάλη στον ΟΠΕΚΕΠΕ στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, επομένως υπάρχουν καλές πιθανότητες τα χρήματα να πιστωθούν στους 330 νέους δικαιούχους την επόμενη, ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Κρήτη: Στις 19/9 δημοσιεύθηκε η απόφαση ένταξης πράξεων, ενώ η παρτίδα πληρωμής αναμενόταν να φύγει σήμερα Παρασκευή, ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, 2/10. Επομένως και εδώ η διαδικασία της πληρωμής των 657 νέων δικαιούχων βρίσκεται σε… καλή τροχιά και μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα πραγματοποιηθεί λίγο αργότερα από τις δύο ανωτέρω περιφέρειες.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», η νέα απόφαση ένταξης αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα για τους (κατά προσέγγιση) 160 δικαιούχους. Υπάρχουν εκκρεμότητες με εν δυνάμει δικαιούχους που πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά, ενώ ορισμένοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα. Συμπερασματικά, η πληρωμή βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τις παραπάνω περιφέρειες.

Πελοπόννησος: Στην ίδια περίπου κατηγορία με την ΠΑΜ-Θ βρίσκεται η Πελοπόννησος, καθώς εκκρεμεί η απόφαση ένταξης. Ωστόσο, η αρμόδια ΔΑΟΚ έχει περισσότερο φόρτο, καθώς οι επιλαχόντες προσεγγίζουν τους 300. Επομένως, μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι η πληρωμή θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button