Τοπικά Νέα

Παράσταση διαμαρτυρίας με πανό στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Στις 10-2-2024 η συλλογικότητα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ και άλλοι αγωνιστές συνοδοιπόροι, πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας με πανό στην Κεντρική Πλατεία Καποδιστρίου Φιλιατρών, με σκοπό τον προβληματισμό των συμπολιτών μας πάνω στο επικείμενο φαραωνικό έργο της ανάπλασης της πλατείας, τεραστίου προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Για ακόμη μια φορά κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση πως τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ δεν είναι αρνητικά για επιμέρους επεμβάσεις μικροέργων που πραγματικά έχει ανάγκη η πλατεία των Φιλιατρών. Δεν στεκόμαστε αρνητικά σε δέσμη μικρότερων έργων, με μεγαλύτερη ωφελιμότητα για την ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Είμαστε απέναντι στο ΕΝΑ και μοναδικό έργο βιτρίνας των 3 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που η πόλη έχει τεράστια προβλήματα που αναμφισβήτητα προέχουν και θα έπρεπε να είναι ήδη ιεραρχημένα.

Οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να τονίζουμε ξεκάθαρα με κάθε δημοκρατικό τρόπο και να δημοσιοποιούμε την εν κρυπτώ δρομολόγηση του έργου. Γιατί ακόμα μέχρι και σήμερα, δεν έχει παρουσιαστεί η μελέτη δημόσια ώστε να γίνει δημόσια διαβούλευση – συζήτηση μεταξύ των υπευθύνων και των πολιτών; Δεν έχει δικαίωμα κι ο τελευταίος/α Φιλιατρινός και Φιλιατρινή να ενημερωθούν; Γιατί τόση βιασύνη και μυστικότητα; Ποιος θα απαντήσει ή θα λύσει απορίες σχετικά με το έργο; Ας μας πείσετε λοιπόν, πως εμείς έχουμε άδικο σε αυτό κι είμαστε λάθος.

Στο σημείο αυτό, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ δηλώνουν ότι επικροτούν το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και του Πανεπιστημίου Πατρών, για την οργάνωση και μελέτη του αρχειακού υλικού του Μουσείου Ελληνικής Εκπαίδευσης. Όμως, διαφωνούμε κάθετα ως προς τον χώρο στέγασης του Μουσείου, που δεν είναι άλλος από έναν ιδιωτικό χώρο που εκμισθώθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας με 1.500 ευρώ το μήνα, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος διαμόρφωσης του κτιρίου αυτού. Δεν θα ήταν προτιμότερο να στεγαστεί σ΄ ένα δημόσιο κτίριο άνευ μισθώματος πχ το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο του παλιού Λυκείου, το οποίο και καταρρέει και τα χρήματα του μισθώματος να πηγαίνουν στα αποθεματικά του δήμου; Γιατί δεν εντάχθηκε το παλαιό Λύκειο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»;

Απευθύνουμε όλα τα ανωτέρω ερωτήματα προς όλους τους σκεπτόμενους, ανοιχτόμυαλους, τους προσωπολάτρες ή μη συμπολίτες μας, που πονάνε για την πόλη των Φιλιατρών και το μέλλον της.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ θα συνεχίσουν να προκαλούν το άνοιγμα του δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου επί του θέματος και είναι διατεθειμένα να συμμετέχουν ανοιχτά σε όποια συζήτηση.

Φιλιατρά, 12 Φλεβάρη 2024.

Κείμενο μελών

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Και βέβαια άξιοι Φιλιατρινοί!
   Διότι θέλει κότσια και δύναμη να βγαίνεις , να τολμάς και να εκτίθεσαι!
   Υπέρ των συμφερόντων των πολλ΄ών και όχι των λίγων!
   Και φυσικά, όχι για ΄ίδιον όφελος. Εν πλήρη επίγνωση ότι θα βγουν οι γνωστοί κλακαδόροι και συμπλεγματικοί για να τους λοιδορήσουν!
   Μάθε και μια λεπτομέρεια: πολλοί περισσότεροι θα έβγαιναν αν δεν επικρατούσε καθεστώς απειλών (άμεσων ή έμμεσων) και τρομοκρατίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οπότε αυτοί που βγαίνουν έχουν πολλά κιλά @ρχίδι@ (κι ας είναι ανήκουν κάποιες στο γένος του θηλυκού)!
   Βέβαια, σας μάρανε το πόσοι ΄κρατούσαν το πανό. Για το τι λένε και καταγγέλλουν, τίποτα δεν έχετε να πείτε! Μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα κ. Ν.Π! Ο αέρας θα σας την επιστρέψει όμως στα μούτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button