Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Πλήθος κόσμου στην Καλαμάτα – Πετυχημένες εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το Δήμο Καλαμάτας το τριήμερο των Αποκριών. Ο Δήμος και η Κ.Ε. «Φάρις» διοργάνωσαν στην πόλη και τις Κοινότητες, πέραν του 11ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, πλήθος εκδηλώσεων, για όλες τις ηλικίες, σε συνεργασία με τις Κοινότητες,  Πολιτιστικούς και Τοπικούς Συλλόγους. Αποκριάτικοι ρυθμοί, δρώμενα και εκδηλώσεις που προσέφεραν στιγμές κεφιού και χαράς.

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Τοπικά δρώμενα, παραδοσιακά εδέσματα, φωτιές προσέλκυσαν ντόπιους και επισκέπτες στις Κοινότητες του Δήμου. Δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αρτεμισία, Αλαγονία, Νέδουσα, Βέργα, Μ. Μαντίνεια, Πολιανή, Αιθαία, Αριοχώρι, Άμμο, Λέικα, Λαδά, Σπερχογεία, Ασπρόχωμα, Άρι, Αρφαρά, Αγ. Φλώρο, Βρωμόβρυση, Άμφεια, Μικρομάνη, Πλατύ.

ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΕΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΔΟΥΣΑ

Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, για μία ακόμη χρονιά, στη Νέδουσα αναβίωσε το αρχέγονο Δρώμενο της Ευετηρίας.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, στην Παραλία, ο Δήμος Καλαμάτας γιόρτασε τα κούλουμα, με πέταγμα χαρταετού και παραδοσιακά εδέσματα. Σαρακοστιανά, χορός, χαρταετοί και αερόστατα πρωταγωνίστησαν σε εκδηλώσεις και στις Κοινότητες.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΤΑ «ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΧΡΩΜΑΤΑ»

Εντυπωσιακή και γεμάτη χρώμα ήταν, επίσης, η δράση που εξελίχθηκε ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα στην Ακτή ΝΟΚ, με πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών να συμμετέχουν και να διασκεδάζουν.

 

Exit mobile version