Πολιτική

Πόσο ασφαλείς νοιώθουν οι Έλληνες σήμερα;

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Βρισκόμαστε χρονικά στα τέλη του 2023 , με γεγονότα που έχουν στιγματίσει την πορεία αυτού του έτους, με πολλές και σοβαρές διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή οικονομία και κατ΄επέκταση και την Ελλάδα.

Μία Ελλάδα, που πορεύτηκε το 2023, με συνεχείς εκλογικές μάχες, με αναταραχή στο εγχώριο πολιτικό τοπίο ,με απίστευτη ακρίβεια «δυναμίτη» στα θεμέλια των οικογενειακών προγραμματισμών και με φανερή πλέον την απόλυτη ένδεια της οργανωμένης πολιτείας να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες της , είτε σε θέματα ασφάλειας , είτε σε θέματα υγείας, είτε στην ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών τόσο σε θέματα φοροδιαφυγής, όσο και σε θέματα που αφορούν αμιγώς τη δικαιοσύνη.

Δυστυχώς αυτές οι «συμπληγάδες» της Ελληνικής πολιτικής , από μερίδες πολιτών αντιμετωπίζονται διαφορετικά, ανάλογα με την ιδεολογική τους αφετηρία. Από άλλους χαλαρά και αδιάφορα, από άλλους έντονα παραταξιακά και από τρίτη ομάδα, σύμφωνα με την πραγματική τους διάσταση

Η αλήθεια ποία είναι όμως; Μπορούμε άραγε να νιώθουμε ασφαλείς και σε ποίους τομείς;

Στην οικονομία, φοβάμαι πως «κουκουλώνεται» τεχνιέντως η αλήθεια, η οποία ουσιαστικά προσδίδει αγωνία και ανησυχία για το μέλλον μας.

Από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει άλμα σχεδόν 2 μονάδων του πληθωρισμού τον μήνα Οκτώβριο, που διαμορφώθηκε στο 3,4%  από το 1,6% του Σεπτεμβρίου, ενώ ο πληθωρισμός των τροφίμων «έτρεξε» με ρυθμό 9,9% από 9,4% τον μήνα Σεπτέμβριο.

Αυτή η κατάσταση, αποτελεί και την κύρια πηγή ανησυχίας της κοινωνίας και βαρόμετρο για τις μετέπειτα εξελίξεις.

Η Κυβέρνηση, όντας «μανούλα» στην αλλαγή της ατζέντας και με απόλυτο σύμμαχο τα ΜΜΕ, μας κατηύθυνε σε άλλο πεδίο , όπως π.χ. την εσωτερική επικαιρότητα με τις παράδοξες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , με τις δήθεν αντιρρήσεις πολιτικών παραγόντων για νομοσχέδια όπως για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, με διάφορες εξεταστικές όπως για τα Τέμπη, πρόσφατα με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, την επίσκεψη Ερντογάν κλπ.

Η υποτιθέμενη ανάπτυξη με την οποία λιβανιζόμαστε νύχτα – μέρα και την οποία πιστεύει ως αληθινή, μερίδα πολιτών με όσα ακούει νυχθημερόν από δημοσιογράφους που έχουν αναλάβει αυτόν το ρόλο, δεν έφτασε καν στην κοινωνία, η οποία ζει τα τελευταία χρόνια στο ρυθμό των διαφόρων pass , όπως δωράκια στα 18χρονα με το Youth pass, στα MarketPower pass, επιδόματα θέρμανσης, voucher για κάθε λόγο κλπ , ενώ μερίδα ολίγων, πλουτίζει με φρενήρη ρυθμό.

Η Πολιτεία ή αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να οδηγήσει στην ομαλότητα το καράβι της Χώρας και με πρόστιμα τύπου ασπιρίνης στους παρανομούντες, θέλει να μας οδηγήσει στην πεποίθηση της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης .

Ποία είναι όμως η πραγματικότητα;

Είναι πραγματική άραγε αυτή η ρητορική της δήθεν ανάπτυξης στην Ελλάδα του 2023;

Πως μπορούν να προστατευθούν οι πολίτες, όταν οι σημερινοί πολιτικοί, βλέπουν μπροστά τους, μόνο την κομματική επικράτηση;

Ποιός μπορεί να ξεχάσει τα όσα έγιναν φέτος τον Οκτώβριο στις εκλογές γα την Αυτοδιοίκηση και με τους υπουργούς να τρέχουν αλλόφρονες, να τάζουν έργα, να κινδυνολογούν τάχα για απώλειες πόρων, να οργανώνουν φιέστες και πανηγυράκια με μοναδικό στόχο την παραπλάνηση των πολιτών;

Που βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί ;

Πότε θα παρέμβουν, για να προχωρήσουν τα δημόσια έργα στην Πελοπόννησο που καρκινοβατούν ή για να στηρίξουν με πολιτικές, τους οικονομικούς κλάδους που έχουν αφεθεί στο έλεός τους ;

Ποίος θα ασχοληθεί σοβαρά, με την αγροτική οικονομία που γονάτισε, την κτηνοτροφία , τον τουρισμό μας που συρρικνώνεται με στοιχεία αδιάσειστα , πχ το αεροδρόμιο Καλαμάτας, παρουσίασε μείωση αφίξεων 10,97% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ στο Α΄10μηνο η μείωση έφτασε στο 15,5%.

Για όλα αυτά θα απολογηθεί κανείς στην κοινωνία;

Θα αναζητηθούν ευθύνες για την πολύπλευρη κρίση ;

Έχει κάποιος τη διάθεση να αλλάξει τη ρότα του καραβιού;

Επιτέλους η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ισοτιμία και η Δικαιοσύνη θα επανέλθει στην πατρίδα μας ;

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να ονειρευτούμε; Να δημιουργήσουμε; Να νοιώσουμε ΑΣΦΑΛΕΙΑ;

Μακάρι …..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button