Αγροτικά

Xylella σε ελαιόδεντρα στη Γαλλία

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας δήλωσε ότι έχει εντοπίσει τις δύο πρώτες περιπτώσεις ελαιοδένδρων που έχουν μολυνθεί από τον παθογόνο οργανισμό, ο οποίος κατέστρεψε πολλά ελαιόδεντρα σε ολόκληρη την Ιταλία και την περιοχή της Μεσογείου.

Στη Γαλλία, το Xylella βρέθηκε για πρώτη φορά στο νησί της Κορσικής τον Ιούλιο του 2015. Την εποχή εκείνη επηρέασε τα φυτά με μυρτιλόφυλλο και τα ελαιόδεντρα. Οι δύο μολυσμένες ελιές, που φυλάσσονταν για διακοσμητικούς σκοπούς, ανιχνεύθηκαν στις πόλεις Αντίμπ και Μέντον στο νότο της Γαλλίας.

Το υπουργείο είπε ότι τα δέντρα έχουν μολυνθεί από τα ίδια υποείδη Pauca της Xylella που κατέστρεψε τα ελαιόδεντρα στην Ιταλία. Είπαν ότι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την εξάπλωση της ασθένειας καταστρέφοντας τα δύο δέντρα τις επόμενες ημέρες και ξεριζώνοντας όλα τα άλλα φυτά που είναι ευάλωτα στο Xylella σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από τις δύο αναφερθείσες περιπτώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.