Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά ΝέαΧώρα

Η. Κανάκης: “O κ. Καφαντάρης, εκτός από επικίνδυνος, είναι και αδίστακτος… διέσυρε συμπολίτες μας”

κανακης


Μια λίστα με τα προσωπικά στοιχεία 391 ατόμων, ονόματα οφειλετών που προσήλθαν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπου αναρτήθηκε στη Διαύγεια του Δήμου Πύλου – Νέστορος στις 11 Νοεμβρίου 2017 «άναψε φωτιές» σε όλους όσους βρισκόντουσαν σε αυτή καθώς δημοσιευθήκαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα ο Δήμος Πύλου έσπευσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ωστόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. κ. Ηλίας Κανάκης με επιστολή του προς τα Μ.Μ.Ε. κατηγορεί ευθέως τον δήμαρχο κ. Καφαντάρη ενώ ζητά από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση επί του ζητήματος.

Η επιστολή Κανάκη αναφέρει τα εξής:

Για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, απέδειξε ότι είναι επικίνδυνος και για το Δήμο και τους Δημότες. Πλέον, ο κ. Καφαντάρης,  εκτός από επικίνδυνος, είναι και αδίστακτος. Είναι ένας δήμαρχος που, ενώ διαθέτει απίστευτο θράσος, δεν έχει το παραμικρό θάρρος να απολογηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση στους δημότες.

Η αποκάλυψη ότι επί εννέα ημέρες ο δήμος Πύλου – Νέστορος είχε αναρτήσει  ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα οφειλετών του Δήμου στο διαδίκτυο είναι το γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι. Από τις 11 Νοεμβρίου του 2017 έως τις 20 Νοεμβρίου του 2017 η δημοτική αρχή του δήμου Πύλου – Νέστορος, διέσυρε συμπολίτες μας, αμαύρωσε το όνομα επιχειρηματιών και συμπολιτών μας, εξευτέλισε το δήμο μας. Με μια πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα πράξη της η δημοτική αρχή δημοσίευσε τα προσωπικά στοιχεία ανθρώπων που προσέφυγαν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, που επιχείρησαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Παρά την εύλογη αναστάτωση που δημιουργήθηκε στο δήμο μας, ο κ. Καφαντάρης ακόμα δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την αθλιότητα που διέπραξε εναντίον των συνδημοτών μας. Μάλιστα, όχι μόνο δεν έχει δώσει εξηγήσεις – ως οφείλει, αλλά προχώρησε και στην αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας. Μια συνεδρίαση κρίσιμη, κατά την οποία ο κ. Δήμαρχος θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις, αναβλήθηκε χωρίς καμία πραγματική αιτία.

Η θρασύτητα του κ. Καφαντάρη ξεπερνά κάθε όριο. Από τη μία διασύρει εκατοντάδες συμπολίτες μας και από την άλλη κρύβεται. Δεν έχει την παλικαριά ούτε να αναλάβει τις ευθύνες του, αλλά ούτε και να εξηγήσει στους συνδημότες μας τι ακριβώς συνέβη.

Κατόπιν όλων αυτών ο συνδυασμός μας καταγγέλλει δημόσια τη δημοτική αρχή και προσωπικά το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη.

Η παράταξή μας, πιστή στις αρχές της, τιμά την εντολή που έχει λάβει από τους δημότες Πύλου – Νέστορος και ζητάει από τον κ. Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τις άλλες παρατάξεις:

Α) Την άμεση και έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το ζήτημα που έχει προκύψει με τους οφειλέτες.

Β) Τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο των νομικών του Δήμου Πύλου – Νέστορος, προκειμένου να εξηγήσουν στο Συμβούλιο τις συνέπειες της δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων συμπολιτών μας στο διαδίκτυο.

Γ) Ζητάμε από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση επί του ζητήματος και τις καλούμε να στηρίξουν τα πιο πάνω αιτήματά μας.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο δήμο Πύλου – Νέστορος. Ποιος άραγε θα πληρώσει τις νομικές διαδικασίες που ετοιμάζονται να εκκινήσουν οι θιγόμενοι; Ποιος θα αναλάβει το κόστος τυχόν καταδικαστικών αποφάσεων;

Τέλος, προκειμένου να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι σε όλους, η παράταξή μας δηλώνει ότι το ζήτημα δεν πρόκειται να κουκουλωθεί όσες προσπάθειες και αν κάνει ο κ. Καφαντάρης. Δηλώνουμε ότι θα διερευνήσουμε όλες τις πτυχές του θέματος, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των 391 οφειλετών.

Καλούμε τη δημοτική αρχή και τον κ. Καφαντάρη, έστω και τώρα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει εξηγήσεις στους δημότες Πύλου – Νέστορος.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία σε Κίνηση”

Ηλίας Κανάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button