Τοπικά Νέα

Γέμισαν με φωλιές χελωνών οι παραλίες στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο αριθμός των φωλιών της χελώνας των καρέτα καρέτα στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 500 φωλιές σε όλες τις παραλίες φωλεοποίησης σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει το επιστημονικό προσωπικό του φορέα σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΑΡΧΕΛΛΩΝ».

Σε δημοσίευση στη σελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ στο facebook αναφέρονται τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η ομάδα του #ΑΡΧΕΛΩΝ στον Κυπαρισσιακό κόλπο έχει εντοπίσει και προστατεύσει με επιτυχία πάνω από 500 φωλιές! Οι πρωινές περιπολίες συνεχίζονται με μερικές υπέροχες εκπλήξεις όπως η συνάντηση με μια πρωινή χελώνα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, δορυφορικοί πομποί GSM τοποθετούνται σε θηλυκές χελώνες προκειμένου να καταγράφουν τις κινήσεις τους και να μελετηθεί η αναπαραγωγική συμπεριφορά τους.

Αυτό το ειδικό έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE Euroturtles. ‼ Σημαντική συμβουλή: Αποφύγετε να πηγαίνετε στις παραλίες ωοτοκίας τη νύχτα. Η ανθρώπινη παρουσία μπορεί εύκολα να διαταράξει τη διαδικασία φωλεοποίησης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button