Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Εκδήλωση μνήμης για την μάχη της Χώρας στο Γεφύρι του Μανούσου [βίντεο]

Από τις σπουδαίες στιγμές της αντίστασης η μάχη στο “Γεφύρι του Μανούσου”, ανάμεσα στη Χώρα και την Αγορέλιτσα (Αμπελόφυτο), στις 19 Ιουλίου 1944

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την μάχη της Χώρας, στο Γεφύρι του Μανούσου, στον χώρο του μνημείου, μεταξύ Χώρας και Αμπελόφυτου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Ιουλίου, στις 11:00 το πρωί από την Κοινότητα Χώρας και την Κοινότητα Αμπελοφύτου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μάχης χωρίς πολιτική χροιά και πεποιθήσεις, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ιστορικό γεγονός της περιοχής, κάτι που τονίστηκε από τους ομιλητές της εκδήλωσης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ομιλία με το ιστορικό της μάχης και κατάθεση στεφάνων.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας κ. Διονύσιος Δημητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελοφύτου κ. Παναγώτης Ψυχογιός, ο Αντιδήμαρχος Δήμους Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτριος Γαϊτάνης  και ο σύμβουλος – επικεφαλής της παράταξης “Νεστόριος Σοφία” Δημήτρης Βρεττάκος.

Δείτε βίντεο:

 

Exit mobile version