Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

“Εμπλοκή” με την μελέτη του ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων – Η «ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ» ζητά αποζημίωση της τάξεως των 160.000 ευρώ

Δεκτή έκανε το Τεχνικό Συμβούλιο ∆ηµοσίων Έργων Περιφέρειας Πελο̟οννήσου  την από 08-01-2018 αίτησης θεραπείας της ανώνυμης εταιρείας µε την επωνυμία «ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ» αναφορικά µε το έργο: «Μελέτη Αποχέτευσης ∆ήµου Γαργαλιάνων».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια της Αποκεντρωμένης, στις 11 Μάιου 2018, γίνεται αποδεκτή εν µέρει την από 08/01/2018  αίτηση θεραπείας της ανώνυμης εταιρείας µε την επωνυμία «AΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ» αναφορικά µε το έργο: «Μελέτη Αποχέτευσης ∆ήµου Γαργαλιάνων» κατά ̟παράλειψης του  ∆ηµοτικού Συµβουλίου  του ∆ήµου Τριφυλίας να αποφανθεί ε̟πί της µε αρ. ̟πρωτ. ΑΜ/36810/26-09-2017 αρ. ̟πρωτ κατάθεσης (20348/27-09-2017 ∆ήµου Τριφυλίας) ένστασης της εταιρίας καθότι «είναι εύλογο να υπάρξει αποζημίωση της τάξεως ̟οσοστού έως 20/% των συμβατικών αμοιβών  εφόσον η ανάδοχος έγκαιρα ε̟πικαιρο̟ποιήσει το σύνολο της µελέτης ̟προκειμένου να είναι εντάξιµη σε Συγχρηματοδοτούμενου Επιχειρησιακό Πρόγραµµα» σύμφωνα µε τα διαλαμβανόμενα στο υ̟’ αριθ. 10/03-05-2018 ̟πρακτικό του Τεχνικού Συµβουλίου ∆ηµοσίων Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο µέρος της απόφασης αυτής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Τριφυλίας θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό κοντά στις 160.000 ευρώ στην μελετητική εταιρεία για εργασίες πέραν των προβλεπόμενων.

Ο Δήμαρχος στις 18 Ιανουαρίου 2018 έγραφε στο Facebook:

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεργασία των στελεχών του Δήμου κ της μελετητικής εταιρείας ‘ΑΞΩΝ” για την ολοκλήρωση κ του τελευταίου υποέργου του εσωτερικού δικτύου της πόλης που είναι κ η τελευταία υποχρέωση της εταιρίας . Έχει παραδώσει τα υποέργα υποθαλασσίου αγωγού, του εργοστασίου, κ του κεντρικού αγωγού λυμάτων. Πρώτα ο Θεός στο Δημοτικό συμβούλιο του Φεβρουαρίου θα είμαστε έτοιμοι.

Ωστόσο, 4 μήνες μετά και η μοναδική εξέλιξη για το συγκεκριμένο έργο αφορά την αίτηση θεραπείας της μελετητικής εταιρείας.

Exit mobile version