Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Κυπαρισσία: Οι προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου επί των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Έπειτα από την «προβληματική» εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων της κυκλοφοριακής μελέτης Κυπαρισσίας και αφού διαπιστώθηκαν προβλήματα σε συγκεκριμένες οδούς της πόλεως που προκαλούνται από τις νέες ρυθμίσεις, το τοπικό συμβούλιο Κυπαρισσίας σε συνεδρίαση που έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 πρότεινε αλλαγές και τροποποιήσεις που θα άρουν πιθανά προβλήματα από τις νέες ρυθμίσεις σε συγκεκριμένες οδούς και θα εξασφαλίσουν την ομαλή κίνηση των οχημάτων, μηχανημάτων και δικύκλων και παράλληλα θα αρθεί η επικινδυνότητα για πεζούς από τυχόν πρόκληση ατυχημάτων.

Για την εφαρμογή των προτάσεων, πριν κληθεί να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να γνωμοδοτήσει σχετικά και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής το συγκεκριμένο θέμα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 29 Αυγούστου, παρέστησαν επαγγελματίες από την Κυπαρισσία οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ κατέθεσαν αίτηση με τις παρατηρήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, τότε, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Δήμαρχος τους ενημέρωσαν πως το αίτημα θα διαβιβαζόταν στην Τεχνική Υπηρεσία -στην οποία μέχρι τις 15 τουΣεπτέμβρη θα μπορούν να κατατίθενται όλες οι παρατηρήσεις- και μετά θα γινόταν μια ειδική συνεδρίαση που θα συζητηθούν όλα αυτά.

Το Συμβούλιο της Δ.Κ Κυπαρισσίας προτείνει τις παρακάτω αλλαγές:

Exit mobile version