ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Οι προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου επί των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Έπειτα από την «προβληματική» εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων της κυκλοφοριακής μελέτης Κυπαρισσίας και αφού διαπιστώθηκαν προβλήματα σε συγκεκριμένες οδούς της πόλεως που προκαλούνται από τις νέες ρυθμίσεις, το τοπικό συμβούλιο Κυπαρισσίας σε συνεδρίαση που έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 πρότεινε αλλαγές και τροποποιήσεις που θα άρουν πιθανά προβλήματα από τις νέες ρυθμίσεις σε συγκεκριμένες οδούς και θα εξασφαλίσουν την ομαλή κίνηση των οχημάτων, μηχανημάτων και δικύκλων και παράλληλα θα αρθεί η επικινδυνότητα για πεζούς από τυχόν πρόκληση ατυχημάτων.

Για την εφαρμογή των προτάσεων, πριν κληθεί να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να γνωμοδοτήσει σχετικά και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής το συγκεκριμένο θέμα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 29 Αυγούστου, παρέστησαν επαγγελματίες από την Κυπαρισσία οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ κατέθεσαν αίτηση με τις παρατηρήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, τότε, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Δήμαρχος τους ενημέρωσαν πως το αίτημα θα διαβιβαζόταν στην Τεχνική Υπηρεσία -στην οποία μέχρι τις 15 τουΣεπτέμβρη θα μπορούν να κατατίθενται όλες οι παρατηρήσεις- και μετά θα γινόταν μια ειδική συνεδρίαση που θα συζητηθούν όλα αυτά.

Το Συμβούλιο της Δ.Κ Κυπαρισσίας προτείνει τις παρακάτω αλλαγές:

  • Οι οδοί Πονηροπούλου & Δημάρχου Κ. Πετρόπουλου να γίνουν διπλής κατεύθυνσης.
  • Η Ελευθερίου Βενιζέλου να γίνει διπλής κατεύθυνσης σε όλο της το μήκος, μειοψηφούντος του κ. Σωτηρόπουλου Γεράσιμου, επίσης η οδός Ιωαννίδη να γίνει διπλής κατεύθυνσης σε όλο της το μήκος.
  • Η οδός Ν. Καλαντζάκου από τη συμβολής της με της Εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας έως τη συμβολή της με την οδό Μέλιου, να γίνει διπλής κατεύθυνσης.
  • Η οδός Αν. Λαμπρόπουλου από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου, να γίνει μονόδρομος με κατεύθυνση προς την Ελ. Βενιζέλου.
  • Η οδός Ντούφα από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου, να γίνει μονόδρομος με κατεύθυνση προς την οδό 25ης Μαρτίου.
  • Στην οδό 25ης Μαρτίου και στην συμβολή της με την οδό Ανωνύμου, ¨οικία Γούτα¨, να επιτρέπεται δεξιά η κατεύθυνση των οχημάτων.
  • Η οδός Νοσοκομείου στο ύψος των ΚΤΕΛ να αλλάξει κατεύθυνση.
  • Η οδός Αναστασοπούλου και η οδός Γ. Καλαντζάκου έως την συμβολή της με την Ε.Ο. να γίνει διπλής κατεύθυνσης σε όλο της το μήκος.
  • Οι οδοί Αθ. Ιωαννίδη και Αν. Γεωργακόπουλου να παραμείνουν διπλής κατεύθυνσης όπως ήταν πριν την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, διότι δεν υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των οδών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button