Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Σκότωσε την πεθερά του, στο Μάραθο… το 1933

Από τα «Τετράδια Ιστορίας» του Παναγιώτη Α. Κατσίβελα , ιατρού

Οι Γαργαλιάνοι είχαν την ευτυχία να διαθέτουν πολλούς σπουδαίους αρθρογράφους , ανταποκριτές , ανθρώπους των γραμμάτων , που διατήρησαν ζωντανή την γνώση πολλών γεγονότων που συνέβησαν στην κοινωνία τους .
Δεν είναι μόνο τα μεγάλα γεγονότα που καθορίζουν την ζωή μιας κοινωνίας , είναι και αυτά , τα θεωρούμενα μικρά , τα απρόβλεπτα , που ‘όμως έχουν την δική τους αξία, στην εξέλιξη των πραγμάτων .
Ο Χρόνης Βραδυνός , ο σημαντικός αυτός λογοτέχνης των Γαργαλιάνων διασώζει , στην εφημερίδα Πατρίς του Πύργου αυτή τη τραγική ιστορία .
«Τραγικός εξ αμελείας φόνος , που έλαβε χώρα εις το Μάραθο , κρατεί σε συγκίνηση τους κατοίκους της φιλησύχου κωμοπόλεως . Θύμα υπήρξε η γραία πεθερά του δράστου Αρετή Παπαδοπούλου .
Το έγκλημα έλαβε χώρα υπό τις ακόλουθες συνθήκες .
Ενώ ο κ. Κακκάδης επεδίδετο σκυφτός εις τινά εργασία , έχων όπισθέν του , την εκεί πλησίον καθημένη εις κάποιο χαμηλό κάθισμα πεθερά του , το περίστροφό του , το οποίο ευρίσκετο ανασφάλιστο εις την οπισθία του παντελονιού του τσέπη , πεσόν εξ αυτής και κτυπήσαν επί του πατώματος , εκπυρσοκρότησε άπαξ. Η σφαίρα ευρούσα την ατυχή γραία – λόγω της θέσεως της , εις την καρδιακή χώρα αφήκε αυτήν άπνουν .
Ο Κακάδης , ιδών το θέαμα αυτό , επιχείρησε όπως αυτοκτονήσει , εμποδιστείς εκ των προσδραμόντων εκ του πυροβολισμού οικείων του , αναχώρησε εις Κυπαρισσία και παρουσιάσθηκε , εις τας αρχάς εκθέσας το γεγονός .
Επί τόπου κατέφθασαν ο ιατροδικαστής και Ειρηνοδίκης της πόλεώς μας προς διεξαγωγή των ανακρίσεων .
Χρόνης Βραδυνός
«Πατρίς» του Πύργου, Αύγουστος 1933

Exit mobile version