Απαραίτητη για την ημέρα είναι η λαγάνα, την οποία έχουν από χθες ξεκινήσει να ζυμώνουν οι φούρνοι και τα αρτοποιεία της Ελλάδας.
Το παραδοσιακό επίπεδο ψωμί με την ελάχιστη ψίχα και το ξεχωριστό σουσαμένιο άρωμα, δε λείπει από κανένα τραπέζι. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Με τι άλλο θα συνοδεύονταν η ταραμοσαλάτα και ο μακεδονικός χαλβάς…;
Αν και η λαγάνα – με τις όποιες παραλλαγές της – είναι διαθέσιμη σε κάθε φούρνο της χώρας, κάποιοι είπαν να κάνουν τη διαφορά, ζυμώνοντας και ψήνοντας τεράστιες λαγάνες. Έτσι έκαναν και τα δυο αρτοποιία (Κανονιέρης και Μπουλουλής) που δραστηριοποιούνται στη Μαραθόπολη, που ευχήθηκαν «Καλή Σαρακοστή» με τον πιο «ζωντανό» τρόπο.
Μάλιστα, κάποιοι δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να κόψουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι στη μία εξ αυτών.