Πελοπόννησος

Θυμίζει Σποράδες: Αυτή είναι η πιο δημοφιλής – εξωτική παραλία της Πελοποννήσου που σαρώνει στο Instagram!

Περίπου 45 χλμ. μακριά από την Πάτρα και 250 χλμ. από την Αθήνα, βρίσκεται μια παραλία-όνειρο που θα σου θυμίσει Σποράδες. Αναφερόμαστε στη διάσημη παραλία της Καλόγριας που στολίζει την βορειοδυτική Πελοπόννησο και αποτελεί πόλο έλξης για την φυσική ομορφιά της και τα σπάνια νερά της. Για τους φανατικούς θαυμαστές της, πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πελοποννήσου, ενώ εκείνοι είναι που εύχονται το «μυστικό» τους να μείνει για πάντα ανεξερεύνητο από το ευρύ κοινό.

Η παραλία της Καλόγριας, θα μπορούσε να παρομοιαστεί με εξωτικό μέρος, μιας και η χρυσή αμμουδιά της σε συνδυασμό με τα διάφανα-τιρκουάζ νερά και το πευκόδασος που την καλύπτει, συνθέτουν ένα ασυναγώνιστο τοπίο, στο οποίο θες να «χαθείς».

Τα 20.000 στρέμματα του πευκοδάσους της Στροφύλιας, απλώνονται κατά μήκος της ακτής, κάνοντας τα χρώματα να εναλλάσσονται διαρκώς. Μπλε, πράσινο και τιρκουάζ στην πιο όμορφη εκδοχή τους, γεμίζουν το μάτι και την κατατάσσουν σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ακτές της χώρας μας.

Στην παραλία θα βρεις ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες για καφέ και σνακ, ενώ υπάρχει και άπλετος χώρος για εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους ελεύθερα, χωρίς καμία οργάνωση. Εξάλλου η ακτογραμμή είναι μεγάλη και έτσι ικανοποιούνται ακόμα και οι πιο απαιτητικοί ταξιδιώτες. Πρόκειται για μια παραλία τόσο πλήρη, που κατατάσσεται σε εκείνες που έχουν μόνο θερμούς υποστηρικτές. Ένα από τα αρνητικά της, είναι η δυσκολία στην ανεύρεση πάρκινγκ. Όμως με υπομονή και καλή διάθεση, όλα γίνονται. Για καλό και για κακό, φρόντισε να φτάσεις νωρίς το πρωί και τότε θα διαταράξει απολύτως τίποτα την ηρεμία σου.

Στην βόρεια πλευρά της παραλίας, υπάρχει ένας ψηλός αμμόλοφος που σε καλεί να τον ανέβεις για να απολαύσεις την πανοραμική θέα και το τοπίο, αλλά και να βγάλεις κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες των διακοπών σου.

Δεν πρέπει να φύγεις από εκεί πριν δεις τον ήλιο να δύει, αφού τα χρώματα του ουρανού συνδυαστικά με το κατάφυτο τοπίο, κάνουν το σκηνικό παραμυθένιο. Η τοποθεσία της παραλίας, βρίσκεται ακριβώς μια ανάσα από τα νησιά του Ιονίου και έτσι τα νερά της έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Παγωμένα, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, σε προκαλούν σε κολύμπι και βουτιές που αναζωογονούν.

Αν αυτό το καλοκαίρι αποφασίσεις να το αφοσιώσεις στις ομορφιές της Πελοποννήσου, δεν πρέπει να ξεχάσεις την διάσημη για τους ντόπιους παραλία της Καλόγριας. Είτε αναζητάς ένα δυνατό beachparty, είτε αναζητάς έναν επίγειο παράδεισο για χαλάρωση και απομόνωση, θα τα βρεις όλα μαζεμένα εκεί.

Στον οικισμό της Καλογριάς, θα βρεις καταλύματα για κάθε γούστο και πορτοφόλι, αλλά και πολλά μαγαζάκια για φαγητό και ποτό. Η περιοχή θεωρείται αναπτυσσόμενη τουριστικά, λόγω της μαγευτικής παραλίας, που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο κάθε σεζόν.

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, μιμείται υπέροχα τις πιο διάσημες των νησιών και μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε πως η χώρα μας είναι γεμάτη από ομορφιές, ακόμα και εκεί που δεν θα το φανταζόμασταν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button