Ελλάδα

Εστίαση: Αλαλούμ με το πού θα μπορούν να πηγαίνουν οι ανεμβολίαστοι – Τι λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Μπορεί να δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα στην εστίαση, ωστόσο ακόμη οι επιχειρηματίες δεν ξέρουν πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους και με ποιον τρόπο πρακτικά θα εξυπηρετούν τους πελάτες τους που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τους ανεμβολίαστους. Αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι στους κλειστούς χώρους, δηλαδή στα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και το ίδιο θα ισχύει και στους υπαίθριους χώρους (που ανήκουν στα κέντρα διασκέδασης).

Πώς θα μπαίνουν στα μαγαζιά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Μιλώντας στο Reader.gr ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, με αφορμή τα νέα μέτρα και την ΚΥΑ, ξεκαθαρίζει ότι ως κέντρα διασκέδασης θεωρούνται όλα τα καταστήματα που αναγράφουν τον συγκεκριμένο όρο πάνω στην άδειά τους. Σε αυτά τα κέντρα μπορούν να μπουν μόνο οι εμβολιασμένοι πελάτες, με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό.

«Εφόσον αναγράφεται πάνω στην άδεια λειτουργίας ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι κέντρο διασκέδασης, τότε υποχρεωτικά πλέον θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους πελάτες ακόμα και στον εξωτερικό χώρο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς. Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι οι ΚΑΔ δεν παίζουν ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση παρά μόνο τι γράφει η άδεια λειτουργίας κάθε μαγαζιού. Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορεί κάποιος ανεμβολίαστος να γνωρίζει εάν το συγκεκριμένο κατάστημα θεωρείται κέντρο διασκέδασης, ο κ. Καββαθάς σημειώνει ότι αυτό μπορεί να εξακριβωθεί μόνο με ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα ή να δει τι γράφει ο ιδιοκτήτης στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Covidfree.gr: «Η εφαρμογή δεν αναγνωρίζει τα πιστοποιητικά πολιτών τρίτων χωρών»

Οπως αναφέρει, πάντως, ο κ. Καββαθάς, η εφαρμογή Covidfree.gr, δεν αναγνωρίζει για την ώρα τα πιστοποιητικά των πολιτών τρίτων χωρών. «Το πρώτο πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά τον έλεγχο που κάναμε είναι ότι η εφαρμογή Covidfree.gr αναγνωρίζει τα πιστοποιητικά μόνο των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν, για παράδειγμα, ένας Αμερικάνος πολίτης μας επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, καθώς η εφαρμογή δεν μπορεί να το “διαβάσει”». Το πρόβλημα έχει έρθει σε γνώση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σύμφωνα με πληροφορίες θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της εφαρμογής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button