Οικονομία

Πετρέλαιο κίνησης: Θα πωλείται μειωμένο κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο

Το πετρέλαιο κίνησης θα πωλείται με μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (29/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρατείνεται και για τον Μάιο η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Ακόμα, όπως διευκρινίζεται, το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, «η ισχύς της υπό στοιχεία 44010 ΕΞ 2022/1.4.2022 (Β’ 1540) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας “Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης” παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, ήτοι έως και την 31η Μαΐου 2022, και το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης, με το ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο».

Fuel Pass: Ελεύθερα η αίτηση για όλα τα ΑΦΜ από σήμερα (30/04)

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία υποβολής αίτησης για το επίδομα βενζίνης στο vouchers.gov.gr καθώς, μετά τη σύγχυση με τα ΑΦΜ, το ΦΕΚ που δεν εφαρμόστηκε και τους δικαιούχους που έχασαν την προθεσμία, από το Σάββατο (30/04), οι αιτήσεις άνοιξαν για τα φυσικά πρόσωπα.

Έτσι, αιτήσεις εκτός προθεσμίας υπενθυμίζεται πως μπορούν να γίνονται και στα ΚΕΠ και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αίτησή τους, μπορούν τις καθημερινές μέχρι και τις 17:00 να καλούν στο τηλέφωνο: 215 560 5150.

Πώς κάνετε αίτηση για το Fuel Pass με κωδικούς TAXISNet

  • Αρχικά, κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.
  • Στη συνέχεια, με τους κωδικούς TAXISNet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το e-mail σας για την επιβεβαίωσή του.
  • Μόλις το επιβεβαιώσετεμ το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e-mail με το αν η αίτησή σας εγκρίθηκε ή όχι.

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

  • Σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα
  • Σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button