Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών: Ζητούν όχημα του Δήμου Τριφυλίας για την κυριακάτικη έξοδο των φιλοξενούμενων

Να επιτραπεί από τον διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας να χρησιμοποιείται υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Τριφυλίας για την κυριακάτικη έξοδο φιλοξενουμένων στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών ζητούν εθελοντές από την περιοχή της Τριφυλίας.

Σε σχετική τους επιστολή τονίζουν ότι επί πολλά χρόνια προσέφεραν κυριακάτικες εξόδους στους φιλοξενουμένους, οι οποίες από το 2015 έχουν σταματήσει γιατί απαιτείται υπηρεσιακό όχημα του νοσοκομείου, το οποίο όμως δεν είναι πάντα διαθέσιμο. Σημειώνουν ότι έχουν έρθει ήδη σε επαφή με το δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα, και από τον δήμο παραχωρείται υπηρεσιακό όχημα και οδηγός – έτσι ζητούν και την έγκριση του νοσοκομείου.

Αναλυτικά στην επιστολή τους προς τον κ. Μπέζο και το Διοικητικό Συμβούλιο οι Καίτη Μερκούρη, Γεώργιος Μπουντουβάς και Κωνσταντίνος Ξουράφας αναφέρουν:

«Παρακαλούμε να εγκρίνετε την μετακίνηση των φιλοξενούμενων του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών με υπηρεσιακό όχημα που διαθέτει ο δήμος Τριφυλίας.

Οπως είναι γνωστό, η εθελοντική προσφορά μας για τα άτομα που φιλοξενούνται στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών έχει ξεκινήσει από το 2003 και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον έως σήμερα. Η δράση μας είναι αναγνωρισμένη από την τοπική κοινωνία και έχουμε λάβει βραβείο για την εθελοντική προσφορά μας από τον δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα.

Σημαντική δράση μας είναι η κυριακάτικη έξοδος των φιλοξενούμενων. Από το 2003 έως το 2015 συνοδεύαμε τα άτομα του ΚΕΦΙΑΠ στην εκκλησία και έπειτα τους προσφέραμε καφέ και φαγητό σε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα της περιοχής. Ολα τα έξοδα καλύπτονταν από εμάς. Ακόμη, η μετακίνηση γινόταν με δικά μας μέσα. Αντιλαμβάνεστε την ανάγκη των ατόμων που φιλοξενούνται στο κέντρο για ψυχαγωγία καθώς δεν έχουν άλλες διεξόδους. Η δράση αυτή συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνικοποίησή τους, τους βοηθά να αποκτήσουν ερεθίσματα που στερούνται στο περιορισμένο περιβάλλον του κέντρου, ενδυναμώνει την ψυχολογία τους. Από την άλλη ευαισθητοποιεί την κοινότητα για τα άτομα με αναπηρίες και την κινητοποιεί. Πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζοντας τους φιλοξενούμενους από τις κυριακάτικες βόλτες μας έχουν προσφέρει οικονομική και ηθική υποστήριξη στο κέντρο.

Δυστυχώς από το 2015 και ύστερα οι κυριακάτικες έξοδοι γίνονται με μεγάλη δυσκολία. Αντί της εβδομαδιαίας κυριακάτικης εξόδου που πραγματοποιούνταν επί 13 χρόνια συνεχόμενα, τώρα έχουμε φτάσει να πραγματοποιούνται έξοδοι πολύ σπάνια. Η τελευταία έξοδός μας ήταν πριν 5 μήνες περίπου.

Αιτία της δυσκολίας αυτής είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στην οποία υπάγεται το κέντρο, έθεσε ως προαπαιτούμενη τη μεταφορά των ατόμων με υπηρεσιακό όχημα. Ομως το όχημα δεν χορηγείται κάθε Κυριακή, αλλά ελάχιστες Κυριακές το χρόνο. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας και τη διάθεση συνεργασίας μας με τη διοίκηση δεν έχει γίνει εφικτό να πραγματοποιούνται οι έξοδοι στο βαθμό που πρέπει.

Στην προσπάθειά μας να βρούμε μία λύση για το πρόβλημα της μεταφοράς των ατόμων, συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα. Ο κ. Κατσίβελας παραχωρεί όχημα και οδηγό του Δήμου Τριφυλίας για να πραγματοποιούνται οι κυριακάτικες έξοδοι. Δυστυχώς όμως αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το αίτημά μας προς το διοικητή κ. Μπέζο Γεώργιο και προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι να επιτραπεί να χρησιμοποιείται το υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Τριφυλίας. Η κυριακάτικη έξοδος των φιλοξενούμενων του κέντρου είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπισμού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button