ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Λάμψη Γαραγαλιάνων στα Βραβεία Ελληνικής κουζίνας 2018… με τον Γαργαλιανιώτη Σεφ Γιώργο Χωραΐτη

Μια βραδιά όπου αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες και ταυτόχρονα γεννήθηκε ένας νέος γαστρονομικός θεσμός ήταν η βραδιά της 20ης Μαρτίου με την τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2018 από το Αθηνόραμα στο Grand Ballroom του Hyatt Regency, της Θεσσαλονίκης.

Στα 10 καλύτερα ελληνικά εστιατόρια βρίσκεται το εστιατόριο Black Rock του «Santorini Secret», στην Οία της Σαντορίνης, την κουζίνα του οποίου επιμελείται ο  Γαργαλιανιώτης Σεφ Γιώργος Χωραϊτης.

Ο Γιώργος Χωραΐτης, με σοβαρό βιογραφικό στο Λονδίνο, όταν ανέλαβε το εστιατόριο εστίασε σε μια διαφορετική και πρωτότυπη προσέγγιση της Ελληνικής Κουζίνας. Τα πιάτα του Γιώργου Χωραΐτη είναι ένα κράμα ζωγραφιάς και νοστιμιάς, με υποδειγματικές αναφορές σε ελληνικές γεύσεις. Η πρωτότυπη Tomato, εμπνευσμένη απόδοση της «χωριάτικης», ο ροφός σε φρικασέ μανιταριών και αγριοράδικου από το ζωμό του, η φινετσάτη εκτέλεση του κουνελιού στιφάδο απεικονίζουν μια κουζίνα όπου η τεχνική συναγωνίζεται τη φαντασία, πάντα με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη.

Η ανάδειξη του γαστρονομικού μας πολιτισμού και της ιστορίας του και η ανάγκη δημιουργίας μιας ξεκάθαρης εθνικής ταυτότητας για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι είναι ορισμένοι μόνο από τους λόγους που η εξέλιξη και ανάπτυξη της ελληνικής κουζίνας γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Παράλληλα όμως η εθνική μας γαστρονομία καλείται να συμβάλει και στην τόνωση της οικονομίας του τόπου μέσω του γαστρονομικού τουρισμού ο οποίος κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος κάνοντας πλουσιότερες τις χώρες που στοχεύουν στην ανάπτυξή του. Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια αναγνωρίζοντας και τιμώντας τους καλύτερους εκφραστές της εθνικής αυτής υπόθεσης.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Varoulko Seaside, Αθήνα 16/20

Tudor Hall, Αθήνα  15,5/20

Noble, Σαντορίνη  15/20

Ντομάτα, Χαλκιδική  15/20

Σελήνη, Σαντορίνη  15/20

Aleria, Αθήνα  14,5/20

Avli, Ρέθυμνο Κρήτης 14,5/20

Black Rock, Σαντορίνη  14,5/20  Σεφ: Γιώργος Χωραΐτης

Bubo, Χαλκιδική  14,5/20

Elia’s Restaurant, Σκιάθος  14,5/20

Ferryman, Ελούντα Κρήτης 14,5/20

Kensho Fine Dining, Μύκονος  14,5/20

Κόκκινο Ποδήλατο, Σαντορίνη  14,5/20

Μαρίνα, Χαλκιδική  14,5/20

Milos, Αθήνα  14,5/20

Old Mill, Ελούντα Κρήτης  14,5/20

Παπαϊωάννου, Αθήνα  14,5/20

Salonika, Θεσσαλονίκη  14,5/20

Santoro, Σαντορίνη  14,5/20

Αθήρι, Αθήνα  14/20

Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη  14/20

Argentina, Χανιά Κρήτης  14/20

Ark, Αθήνα  14/20

Barbouni, Πύλος   14/20

Βασίλαινας, Αθήνα  14/20

Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο Πιερίας  14/20

Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη  14/20

Έξι Κλειδιά, Πήλιο  14/20

Θαλασσάκι, Τήνος  14/20

Θωμάς (Ο), Αμύνταιο Φλώρινας  14/20

Καλαματιανός, Χαλκιδική  14/20

Κοντοσώρος, Αμύνταιο Φλώρινας  14/20

Κρητικός, Αθήνα  14/20

Κυρίμαι, Μάνη  14/20

Lady Finger, Μύκονος  14/20

Μανιτάρι (Το), Θεσσαλονίκη   14/20

Μαραθιά, Τήνος  14/20

Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη  14/20

Μαυρίκος, Ρόδος   14/20

Μούργα, Θεσσαλονίκη  14/20

Μπουκαδούρα, Χαλκιδική  14/20

Mylos, Σαντορίνη  14/20

Ναουμίδης, Αμύνταιο Φλώρινας  14/20

Όμικρον, Αθήνα  14/20

On The Verandah, Σπέτσες  14/20

Ονήσιμος, Ηράκλειο Κρήτης  14/20

Pelagos Seaside, Ιεράπετρα Κρήτης   14/20

Sesa, Πρέβεζα  14/20

Taverna, Πύλος  14/20

Τάσος, Θεσσαλονίκη  14/20

Thea, Μύκονος  14/20

The Zillers, Αθήνα  14/20

Τηλέμαχος Athens, Αθήνα, 14/20

Χάραμα, Νάουσα  14/20

Χρυσόστομος, Χανιά Κρήτης  14/20

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.