Τοπικά Νέα

Σε ύφεση η ιλαρά στη Μεσσηνία

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η επιδημία ιλαράς που ταλαιπώρησε φέτος και τη Μεσσηνία. Μετά την έξαρση κρουσμάτων που καταγράφηκε τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, τώρα φαίνεται να έχει ηρεμήσει η κατάσταση.
Το μήνα Απρίλιο στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας δηλώθηκαν μόνο τέσσερα κρούσματα. Τα δύο αφορούν δύο παιδιά τσιγγάνων, 10 και 11 ετών, ενώ χθες δηλώθηκαν και δύο κρούσματα σε ενήλικες γενικού πληθυσμού, έναν άντρα 50 χρόνων και μια γυναίκα 47 ετών, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Από πέρυσι το Μάιο και μέχρι χθες στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 2.659 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι από ιλαρά, όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς ανάρρωσαν πλήρως, ενώ οι περισσότεροι χρειάσθηκε να νοσηλευτούν σε κλινικές νοσοκομείων.
Β.Β. στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.