Τοπικά Νέα

Αντάλλαξαν κλεμμένο μηχανάκι με τη δόση τους

Να κλέψουν ένα μηχανάκι και να το δώσουν σε τσιγγάνο για να αγοράσουν ναρκωτικά, σκέφτηκαν δύο κάτοικοι από τους Γαργαλιάνους και χθες καταδικάσθηκαν και σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Πρωτόδικα ο τσιγγάνος είχε κριθεί ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής, αλλά και για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 4,5 ετών. Χθες η ποινή του μειώθηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 4 μηνών και του δόθηκε 3ετής αναστολή. Οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν για την κλοπή της μηχανής, όσο και πρωτόδικα, σε 2 χρόνια φυλάκισης, την οποία μπορούν να εξαγοράσουν προς 5 ευρώ ημερησίως. Μάλιστα, ο ένας δεν παρουσιάσθηκε χθες στο δικαστήριο να υποστηρίξει την έφεση που είχε κάνει και κρίθηκε ως ανυποστήρικτη.

Κλοπή
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μηχανής, ανέβηκε στο σπίτι του στους Γαργαλιάνους για λίγο και κατεβαίνοντας το μηχανάκι έλειπε. Γείτονας του είπε ότι το είχαν πάρει οι δύο συγχωριανοί τους, που είναι γνωστό ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών.
Ο γείτονας είχε αναφέρει πως είδε τους δύο δράστες να προσπαθούν να πάρουν το δικό του μηχανάκι και αφού είδαν ότι δεν μπορούν, πήραν ένα διπλανό, το οποίο όμως στην αρχή νόμιζε ότι ήταν δικό τους. Ύστερα που ο γείτονάς του έψαχνε το δικό του, κατάλαβε τι είχε γίνει.
Σε αστυνομικό που αργότερα τους συνέλαβε, οι δύο Γαργαλιανιώτες είπαν ότι έδωσαν το μηχανάκι σε τσιγγάνο προκειμένου να πάρουν τη δόση τους.
Ωστόσο, ο κατηγορούμενος τσιγγάνος αρνήθηκε ότι ξέρει οτιδήποτε για το μηχανάκι, το οποίο δε βρέθηκε ποτέ.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button