Κόσμος

Βρέθηκε σπάνιο φίδι με δυο κεφάλια!

Τα σπάνια δικέφαλα φίδια, συνήθως δεν επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα

Μια γυναίκα από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ήρθε αντιμέτωπη με ένα εξαιρετικά σπάνιο φίδι με δυο κεφάλια, στο παρτέρι του γείτονά της.

Εικόνες της δηλητηριώδους οχιάς, ανήρτησε στο Facebook την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση για την προστασία και τον έλεγχο της άγριας πανίδας της Πολιτείας, «Virginia Wildlife Management and Control» και τώρα ελπίζει να μεταφερθεί σε ζωολογικό κήπο.

«Από αυτό φτιάχνονται οι εφιάλτες», σχολίασε η Dorothy McColl Holmberg στο ποστ. Άλλοι χρήστες πάντως αμφισβήτησαν εάν το σπάνιο ερπετό ήταν πραγματικό για να λάβουν τη διαβεβαίωσης της οργάνωσης ότι είναι «πολύ αληθινό και πως έχει αλλάξει το δέρμα του».

Όσο για τη γυναίκα που το ανακάλυψε, η Stephanie Myers δήλωσε πως δε μπορούσε να σταματήσει να το κοιτάζει. Το ερπετό είναι μικρής ηλικίας, μόλις δυο εβδομάδων, με μήκος 16 περίπου εκατοστών, δήλωσε ο J.D. Kleopfer ένας ειδικός στα ερπετά.

Τα σπάνια δικέφαλα φίδια, τυπικά δεν επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί κάθε εγκέφαλος θέλει συχνά να κάνει «δύο διαφορετικά πράγματα», κατά τον κτηνίατρο. Στην περίπτωση αυτή, «Το αριστερό κεφάλι έχει τον κυρίαρχο οισοφάγο και το σωστό κεφάλι έχει τον πιο ανεπτυγμένο λαιμό για φαγητό», εξήγησε ο Kleopfer.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button