Τοπικά Νέα

Δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Τριφυλίας

Στο Πρόγραμμα WiFi4EU έχει υποβάλει αίτηση ο Δήμος Τριφυλίας από τα μέσα Μαΐου, και περιμένει την σχετική ενημέρωση για την έγκριση χορήγησης κουπονιού, ύψους 15.000 ευρώ, για δωρεάν WiFi.

Μάλιστα, στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το Σώμα καλείται να αποφασίσει για την αποδοχή της υλοποίησης του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος, με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019, είναι να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες κ.α. σε όλη την Ευρώπη.

Η χρηματοδότηση WiFi4EU κατανέμεται με ισόρροπο τρόπο μεταξύ των κρατών μελών, ώστε τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες χιλιάδων τοπικών κοινοτήτων σε όλη την ΕΕ να μπορούν να ωφεληθούν από αυτό – τουλάχιστον 6.000 – 8.000 τοπικές κοινότητες – μέχρι το 2020.

Το πρόγραμμα WiFi4EU θα είναι ανοικτό σε φορείς του δημοσίου, όπως οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας κ.λπ.

Τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης (σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο) θα καλυφθούν από το πρόγραμμα, ενώ ο δικαιούχος αναλαμβάνει τα έξοδα συνδεσιμότητας (συνδρομή για διαδικτυακές υπηρεσίες) και συντήρησης του εξοπλισμού για 3 τουλάχιστον χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button