Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

«Εκτοξεύεται» ο μαθητικός τουρισμός στην Καλαμάτα

Ο Δήμος Καλαμάτας επικεντρώνεται, τα τελευταία χρόνια, με μεθοδικές και συντονισμένες προσπάθειες, στην τουριστική προώθηση και προβολή της περιοχής μας, αξιοποιώντας και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη δημιουργία νέων και στη βελτίωση των υπαρχουσών δομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Ειδικό βάρος έχει δοθεί προς την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον μαθητικό τουρισμό, ο οποίος εστιάζει προς την κατεύθυνση της στοχευμένης τουριστικής ανάπτυξης, και αποτελεί μια επιλογή που συνδέεται απόλυτα με τις κοινωνικές, πολιτισμικές και περιβαλλοντικές αξίες κάθε τόπου.
Αναφορικά με τον μαθητικό τουρισμό, η προηγούμενη χρονιά σημείωσε εκρηκτική αύξηση στον αριθμό των σχολείων που επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
Σχολεία της Αττικής, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και άλλων περιοχών της χώρας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και να εισπράξουν τη θερμή φιλοξενία των Καλαματιανών. Χιλιάδες μαθητές και οι συνοδοί τους πέρασαν ξέγνοιαστες και ευχάριστες στιγμές κατά τη διαμονή τους και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αρκετά από τα σχολεία της Αττικής πόλη μας  κάθε χρόνο για την εκπαιδευτική τους εκδρομή.
Η Καλαμάτα, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ιδανικός προορισμός για να φιλοξενήσει μαθητικές εκδρομές, καθώς τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά, συγκριτικά με άλλους προορισμούς. Το πολιτιστικό και ιστορικό της απόθεμα, το φυσικό της κάλλος, το ιδιαίτερο θρησκευτικό στοιχείο, η κοσμοπολίτικη κουλτούρα της, η κοντινή απόστασή της από την Αθηνά, η εξαιρετική γαστρονομία της και φυσικά η ζεστασιά των κατοίκων της αποτελούν σημεία αναφοράς για την επιλογή της ως προορισμό σχολικής εκδρομής, η οποία καλείται να συνδυάσει τον εκπαιδευτικό με τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με χθεσινό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής αρχίζουν και φέτος οι σχολικές εκδρομές στην Καλαμάτα και το πρώτο σχολείο, θα έλθει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλάς».
Ασφαλείς πληροφορίες, σύμφωνα με το κείμενο, αναφέρουν ότι αναμένονται στην Καλαμάτα χιλιάδες μαθητές σχολείων, απ’ όλη την Ελλάδα, εκτιμάται δε ότι θα είναι περισσότεροι από πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι από το Δήμο Καλαμάτας έχει γίνει διαφήμιση της πόλης και της περιοχής της σε όλα τα σχολεία της χώρας, με πληροφορίες, φωτογραφίες κ.λπ.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button