Πολιτική

Η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη – Προειδοποίηση στους “γαλάζιους” Περιφερειακούς Συμβούλους

Ναι μεν σας ακούμε, αλλά… προειδοποιούμε όσους στηρίζουν άλλες επιλογές από την επίσημη θέση της ΝΔ!

Το «κατώφλι» των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς πέρασαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου 2018 οι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο και είναι ταυτόχρονα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σε μια συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως, οι Μάκης Βορίδης, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο Θανάσης Νέζης και ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Τάσος Γαϊτάνης.

Σκοπός της συνάντησης δεν ήταν άλλος από την βολιδοσκόπηση των προθέσεων των γαλάζιων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αφορμή και τη συγκρότηση ψηφοδελτίων ενόψει των περιφερειακών εκλογών.

Από την στιγμή που η ΝΔ δεν θα στηρίξει ξανά τον Πέτρο Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι απόψεις των Περιφερειακών Συμβούλων αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα καθιστώντας το μέλλον των «διαφωνούντων» στη ΝΔ αβέβαιο.  Άλλωστε, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης είναι ο επικεφαλής του ξεκαθαρίσματος από “βαρίδια”, “διαφωνούντες” και εν δυνάμει εσωκομματικούς αντιπάλους.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, με απόφαση του κ. Αυγενάκη, παραπέμφθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ δέκα μέλη του κόμματος από την Ήπειρο, που είχαν δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή τους σε άλλο υποψήφιο -και όχι στον κ. Καχριμάνη- για την Περιφέρεια Ηπείρου. Με την ίδια απόφαση έγινε αναστολή των αξιωμάτων που κατείχαν στη ΝΔ τα δέκα αυτά μέλη, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, που ακόμα δεν έχει ληφθεί.”

Η επικράτηση όχι μόνο στις εθνικές εκλογές -όποτε γίνουν- αλλά και στις περιφερειακές εκλογές παραμένει αναμφίβολα στόχος της ΝΔ, ωστόσο όπως τόνισαν τα στελέχη της ΝΔ για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ενότητα και ενδεχόμενα «αντάρτικα» δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΝΔ στους παρευρισκόμενους ήδη γίνονται ήδη επαφές με πρόσωπα ικανά να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ έχει ζητηθεί και από τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Αυτό που έγινε γνωστό είναι πως η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τον Κυριάκο Μησοτάκη και θα πρέπει να γίνει σεβαστή!

Όσον αφορά το πρόσωπο που θα είναι «μπροστάρης»  με την Ν.Δ. στις επόμενες περιφερειακές εκλογές δεν έγινε κάποια συγκεκριμένη πρόταση (έχουν ακουστεί τα ονόματα του κ. Νίκα και του κ. Λυκουρέντζου). Ωστόσο τα στελέχη του κόμματος ξεκαθάρισαν πως δεν θα είναι ο Πέτρος Τατούλης, ενώ ζήτησαν από όλους τους συμβούλους να τοποθετηθούν. Υπερ του Πέτρου Τατούλη, συμφωνά με πληροφορίες του gargalianoionline, φαίνεται πως τάχθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος στη Μεσσηνία Απόστολος Γκούνης και η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, με τους υπολοίπους να κρατούν ίσες αποστάσεις και να είναι έτοιμοι να συνταχθούν με την επίσημη κομματική γραμμή.

Στη συνάντηση δεν παραβρέθηκαν οι Περικλής Μαντάς, Τάκης Καρράς και Μαρία Αλειφέρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button