Τοπικά Νέα

Η παιδική παράσταση “Το Ταξίδι του Φερεϋντούν” στο Δάσος της Ελαίας του Δήμου Τριφυλίας

«Το Ταξίδι του Φερεϋντούν», το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Στο Δάσος της Ελαίας του Δήμου Τριφυλίας, με το καταγάλανο Ιόνιο απέναντι και τα καταπράσινα δέντρα στην άλλη πλευρά του λόφου, έκλεισε τον κύκλο της η παράσταση “Το Ταξίδι του Φερεϋντούν” από την Ομάδα “Έτσι κι Αλλιώς”.

Ο Σύλλογός Φίλων του Δάσους της Ελαίας, με μια εξαιρετική φιλοξενία και μεγάλη προσπάθεια, έστησε σκηνικά, καθίσματα, ηχητικά και με σεβασμό στο Δάσος που αγωνίζεται χρόνια τώρα ενάντια στους καταπατητές, προσέφερε δωρεάν την παράσταση για τους εκατοντάδες φίλους του ελεύθερου κάμπινγκ που επί δεκαετίες κατασκηνώνουν στην πλέον δασώδη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου που αρχίζει 50 μέτρα από τη θάλασσα.

Οι 200 καρέκλες καλύφθηκαν γρήγορα και όσο περνούσε η ώρα κατέφθαναν οι χαλαροί, και όρθιοι δημιουργούσαν μια ωραία ομήγυρη καθώς οι μαθητές ηθοποιοί έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους επάνω στη σκηνή.

Τα σκηνικά τοποθετημένα και απλωμένα κατά το ήμισυ σε σχέση με τις άλλες σκηνές της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών, λόγω σεβασμού και φροντίδας των διοργανωτών προς το Δάσος, [προστατευόμενη περιοχή] προσέδιδαν την απαραίτητη “εικονοποίηση” του ταξιδιού του Φερεϋντούν στον απολύτως φυσικό χώρο.

Ο συγγραφεας του βιβλίου, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει,

“στο τέλος ακολούθησε στη θάλασσα το πάρτυ των ηθοποιών, των συντελεστών και όσων άλλων ήθελαν, για να απολαύσουν τις Περσείδες που έπεφταν. Η σκηνοθέτις Ελένη Δρακουλάκου μετά την Μήδεια που ανέβασε πέρυσι και τον Φερεϋντούν φέτος, ήδη σκέφτεται το νέο της έργο με την ερασιτεχνική Ομάδα των ηθοποιών της. Της ευχόμαστε τα καλύτερα! Από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να επιλέξει για φέτος ένα έργο μου, τόσο προς αυτήν και τους μαθητές της, όσο και προς όλους τους συνεργάτες της, που μου έδωσαν τη χαρά να ζήσω έναν διαφορετικό Φερεϋντούν”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button