Αθλητικά

Καλαμάτα: Ήταν όλοι στη γιορτή του Μεσσηνιακού

Ταξίδι στην ιστορία του Μεσσηνιακού αθλητισμού ήταν η εκδήλωση για τα 130 από την ίδρυση ενός από τους παλαιότερους αθλητικούς συλλόγους της χώρας του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου.

Σε ειδική τελετή 100αδες μέλη και φίλοι του Μεσσηνιακού θυμήθηκαν τις μεγάλες στιγμές κορυφαίων αθλητών του συλλόγου, τα πέτρινα χρόνια και τις δυσκολίες αλλά και το όραμα των ιδρυτών του συλλόγου για προσφορά στον αθλητισμό που παραμένει αναλλοίωτο μέχρι και σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βράβευσε τους κορυφαίους τρεις αθλητές του Μεσσηνιακού, τον Λούη Τσάτουμα, την  Γωγώ Σουρή  και την Ζέρβα Μαρία.

Στο ήθος που διέκρινε αθλητές και παράγοντες του Μεσσηνιακού διαχρονικά αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο Λούης Τσάτουμας διατηρεί την καλύτερη επίδοση στο άλμα εις μήκος στην Ευρώπη και την 8η στον κόσμο. Τώρα είναι προπονητής στο Μεσσηνιακό. Ο Μεσσηνιακός ιδρύθηκε το 1888 με πρώτο πρόεδρο τον Παναγιώτη Μπενάκη ως σύλλογος κλασικού αθλητισμού. Από τότε οι αθλητές του Συλλόγου έφεραν εκατοντάδες διακρίσεις.
Την εκδήλωση για τα 130 χρόνια του Μεσσηνιακού  συντόνισε  μια παλιά αθλήτριά του η Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button