ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ι.Μ. Τριφυλίας & Ολυμπίας – Πλούσια η δράση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και το 2017

Τον δωρητή και ευεργέτη συνταξιούχο εκπαιδευτικό και πρωτοψάλτη, Παναγιώτη Ρήγα τίμησε η Ι.Μ. Τριφυλίας & Ολυμπίας

Εκδήλωση για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κυπαρισσία.

Κατά τη σεμνή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Κανελλάκης» έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, με το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο να αναφέρεται στην αγάπη που συγκλόνισε την καρδιά των ευεργετών, ενώ παρουσιάστηκε ο πλούσιος απολογισμός του έργου και των δράσεων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Χαρούμενη νότα, με τραγούδια, ύμνους και αναφορές στον Άγιο Βασίλειο, έδωσε η χορωδία των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ Μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε την πίτα και τόνισε τη σημασία της αγάπης, της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας, ενώ εξήρε την προσφορά των ευεργετών της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος τίμησε τον Παναγιώτη Ρήγα ο οποίος προσέφερε στην Ι.Μ. για το Γ.Φ.Τ. ένα ελαιοπερίβολο, που βρίσκεται δίπλα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Κυπαρισσίας και στο οποίο ανήγειρε με δικά του έξοδα ναό στο όνομα του Αγίου Ευσταθίου. Μάλιστα, όπως σημέιωσε ο Μητροπολίτης, ο κ. Ρήγας έχει δώσει και 30.000 ευρώ για το Γ.Φ.Τ., ενώ λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης του ανακοίνωσε ότι κάνει μια ακόμη δωρεά για το Γ.Φ.Τ. στο οποίο αφιερώνει και ένα διαμπερές διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας. Τέλος, ο Μητροπολίτης του χάρισε μια εικόνα του προστάτη και πολιούχου της Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, Αγίου Χαραλάμπους.

Απολογισμός
Αναλυτική παρουσίαση του έργου του Φιλόπτωχου Ταμείου έκανε ο Ταμίας – ιερέας Δημήτριος Καραΐσκος.

Αυτά έχουν ως εξής:

Η ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino του κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλου παρέδωσε στη Μητρόπολη 28.000 μερίδες έτοιμου φαγητού, που αυτό εκφράζεται σε 280.000 ευρώ. Επίσης η «ΑΒ Βασιλόπουλος» Κυπαρισσίας παρέδωσαν στη Μητρόπολη 620 κιλά κρέας. Η διακονιά ως προς τα έσοδα και τα έξοδα έχει ως εξής:

Έσοδα: Εκ της περυσινής εορτής 1.182 ευρώ, εξ ενοικίου 6.465 ευρώ, εκ τρίτων 100.695,83 ευρώ. Σύνολο εσόδων 108.342,83 ευρώ.

Έξοδα: Εις γενικήν βοήθεια 24.899 ευρώ, εις ενοίκια άπορων φοιτητών 7.970 ευρώ, εις φάρμακα απόρων 369,40 ευρώ, εις ΔΕΗ δια ρεύμα απόρων 1.471 ευρώ, εις την Ι.Μ. Φωκίδος για την Ιερά Μονή Φαρμάκοβας λάδι αξίας 1.471,71 ευρώ, εις την Ι.Μ. Μυτιλήνης (που είχαν σημειωθεί καταστροφικοί σεισμοί) 1.000 ευρώ και τις 280.000 ευρώ που είναι η αξία του έτοιμου φαγητού που δώρισε ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος με την Costa Navarino.

Σύνολο εξόδων: 317.091,51 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button