Τοπικά Νέα

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου η αποσφράγιση του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για τις εργασίες στο προαύλιο 2ου Δημοτικού Γαργαλιάνων

Για την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10 το πρωί μετατέθηκε η ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών του Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ», αλλά και για τις εργασίες φυσικών καταστροφών στους Γαργαλιάνους, και συγκεκριμένα του τοίχου αντιστήριξης επί της οδού Αλεξόπουλου Τ. (Ο.Τ. 31) στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων.

Η μετάθεση της ημερομηνίας, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, γίνεται καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού (ανεξάρτητο όργανο), αρμόδια για την παραλαβή, αποσφράγιση και αξιολόγηση των προσφορών ηλεκτρονικών διαγωνισμών.

Στην ίδια συνεδρίαση ομόφωνα εγκρίθηκε το Πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου (Λεωνίδας Σιώρης & ΣΙΑ Ε.Ε.) του συνοπτικού διαγωνισμού «Πρόσθετες εργασίες για την αδειοδότηση της Ζωαγοράς Κοπανακίου». Ωστόσο, υπήρξαν διαφωνίες όσον αφορά το έργο καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Αλέκος Κουτρουμπής σημείωσε πως οι πρόσθετες εργασίες έπρεπε να είχαν γίνει από τον προηγούμενο εργολάβο. Σημειώνοντας πως, οι δημότες –ξανά- πληρώνουν για εργασίες που έχουν πληρωθεί, αλλά δεν έχουν γίνει, από τον προηγμένο εργολάβο.

Επιπλέον, άγονος ήταν ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός «Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού Συντήρησης Δημοτικού Φωτισμού και Κτιρίων Δήμου Τριφυλίας», με αποτέλεσμα να γίνει εκ νέου, αφού πρώτα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στην μελέτη.

Τέλος, ομόφωνα εγκρίθηκε η έκδοση χρηματικού εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης ύψους 7.363 ευρώ (4.804 ευρώ αρχικό ποσό, τόκοι 2.086 ευρώ και 476 ευρώ δικαστικά έξοδα), λόγω κατάσχεσης ποσού από τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Τριφυλίας από τον Α.Σ. Μεσσηνίας. Πρόκειται για υπόθεση που έρχεται από τον πρώην Δήμο Γαργαλιάνων και αφορούσε την προμήθεια γεωργικών φαρμάκων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button